David Cameron a făcut o nouă declarație controversată despre imigranți

În timp ce președintele Comisiei Europene a prezentat, miercuri, un plan de primire a refugiaților care se află în prezent în sudul Europei, premierul britanic David Cameron a reafirmat că nu dorește să audă vorbindu-se despre cotele de refugiați.

Planul destinat să repartizeze de urgență 160.000 de refugiați nu vizează Regatul Unit, scutit de regulile comunitare în materie de imigrație. Dar opoziția laburistă a cerut din nou, miercuri, ca Regatul Unit să participe la acesta. Revendicarea a fost însă respinsă de Cameron. 

”Dacă toată atenția se concentrează pe cote de redistribuire a refugiaților în Europa, asta nu va soluționa problema”, a declarat premierul britanic, în cursul unor întrebări săptămânale în fața Parlamentului. De asemenea, el a apreciat că ”asta trimite oamenilor mesajul că este o idee bună să se urce la bordul unui vapor pentru a face un voiaj periculos” spre Europa. 

”Europa trebuie să-și găsească propriile răspunsuri pentru țările care fac parte din Schengen. Regatul Unit, care are propriile frontiere, are posibilitatea să ia decizii suverane”, a continuat premierul conservator, citat de Agerpres.

Vezi și: Jean-Claude Juncker, informații cruciale pentru întreaga Europă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel