De fapt, data de expirare se referă la perioada în care produsele pot fi consumate în condiţii de maximă prospeţime. Astfel, alimentele pot fi consumate și câteva zile mai târziu, fără să îţi pui sănătatea în pericol, potrivit perfecte.ro. Pentru că alimentele îşi pierd din calităţi, producătorii îşi iau măsuri de precauţie şi inscripţionează un anumit termen.
Laptele îşi păstrează gustul încă o săptămână de la data expirării. Brânza topită o poţi consuma cu până la 10-14 zile după data inscripţionată pe ambalaj.
Maioneza, dacă nu ai deschis-o şi ai păstrat-o la frigider, poate fi consumată chiar şi după 30 de zile de la expirarea termenului de valabilitate, spune prof. Joe Regenstein, cercetător la Universitatea Cornell. Iaurtul expirat poate fi consumat în siguranţă și în următoarele 7-10 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News