”Dăruiește Viață”, răspuns pentru Sorina Pintea după ce a spus ”Am dat un RMN peste care plouă”

Foto: Facebook Dăruiește Viață
Foto: Facebook Dăruiește Viață

”Dăruiește Viață” face precizări după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat că le-a dat un RMN peste care plouă. 

Asociația ”Dăruiește Viață” a scris, pe Facebook, după afirmațiile ministrului interimar al Sănătății, Sorina Pintea, următoarele: 

”Aparatul RMN a fost furnizat Spitalului Marie Curie în martie 2019 și nu Asociației Dăruiește Viață. Cum Spitalul Marie Curie nu dispunea de un spațiu adecvat pentru instalarea și funcționarea, în bune condiții, a acestuia, decizia comună a conducerii spitalului și a noastră a fost să amenajăm cu celeritate un compartiment în corpul nou, aflat în construcție.
______
La momentul livrării aparatului, medicii au constatat că proiectul de dotare, realizat de Minister, nu este adaptat întocmai specificului spitalului, respectiv tratarea copiilor între 0-18 ani. Astfel că lipseau instalațiile necesare anesteziei pe timpul investigațiilor RMN la copii (fluide medicale, evacuare etc.), radioprotecția suplimentară și aparatele de aer condiționat prevăzute erau de uz comercial, nicidecum specifice spațiilor medicale.
_______
Pentru a remedia aceste neconformități executantul ales de Ministerul Sănătății a avut intervenții repetate asupra spațiului amenajat, lucru ce a afectat hidroizolația exterioară. Precizam că niciun spațiu interior, niciun echipament și nicio instalație nu au fost afectate de ploaie sau alte condiții meteo nefavorabile. În acest moment se realizează lucrările de remediere a hidroizolației.”

Vezi și: Sorina Pintea, în scandalul cu "Dăruiește Viață": Am dat un RMN peste care plouă. Hai să ne mișcăm!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel