Darknet, rețeaua de internet unde ilegalitățile sunt nerestricționate

darknet
darknet

Se spune despre Darknet că este o așa-zisă rețea care funcționează paralel cu internetul pe care îl cunoaștem cu toții însă, de fapt, nu este decât denumirea unor site-uri pe care poți intra doar dacă ești protejat de un browser special. 

Cel mai cunoscut browser pentru Darknet este Tor. După instalarea lui aveți la indemână o poarta de intrare spre tot felul de siteuri, iar accesul este relativ protejat de ochii poliției. Plata pentru diferite servicii oferite sau produse de aceste siteuri se face în bitcoin. Siteurile protejate au o protecție a domeniului numită Onion, adica veți introduce în browserul Tor o adresă de tipul https://facebookcorewwwi.onion/ care este de fapt adresa rețelei Facebook protejată de acest browser. Multe din siteurile "onion" nu pot fi gasite cu motorul de cautare Google și nu toate site-urile au conținut ilegal.

 (w670)

O rețea greu de controlat

Din nefericire, foarte multe siteuri din Darknet oferă produse sau servicii ilegale cum ar fi droguri, pornografie infantilă, arme, trafic de organe, trafic de ființe umane, asasini plătiți și polițiile din toată lumea fac eforturi să prindă acești infractori ascunși. Cu toate acestea, există agenți specializați care reușesc să destructureze anumite rețele de infractori care își vând produsele prin aceste siteuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel