Danileț îl taxează pe Tăriceanu. Toni Neacșu: Ați căutat 21027? - Drept la replică

Cristi Danileț
Cristi Danileț

Cristi Danileț îl taxează pe Călin Popescu Tăriceanu și indică un număr dintr-o listă. Dar în lista respectivă, unde cei curioși caută cui să-i dea dreptate, nu apare ce spune judecătorul CSM. 

UPDATE: Cristi Danileț indică că sursa este aceeași, dar e vorba de alt document. Iată dreptul său la replică: 

”Au scris unii că eu aș fi indus în eroare când i-am răspuns lui Tăriceanu că Forumul Judecătorilor din România ar fi o asociație înregistrată legal. Ei chiar susțin că politicianul are dreptate. Ei bine...toți mint. Eu am arătat în postarea de pe FB că în tabelul de pe site-ul MJ apare asociația FJR înscrisă la nr. de ordine 21027 și am atașat ca dovadă print screen de pe documentul în format .xlsx. Cei care au spus că nu e așa, au căutat la acest număr dar într-un alt tabel, tip .pdf. Or, FJR apare și în acesta, dar 100 de numere mai jos, respectiv la nr. de ordine 21139. Numerele diferite se explică prin data diferită a actualizărilor celor două tabele în format distinct: documentul pdf se actualizeaza săptămânal, iar cel xlsx se actualizeaza lunar. Ambele apar pe site-ul MJ și pot fi consultate de oricine la adresa http://www.just.ro/registrul-national-ong/: Iată mai jos dovada: cele două tabele cu numere diferite de ordine și modul cum se face actualizarea: 

(w670)

(w670)

(w670)

"Forumul Judecătorilor este compus din procurori, nu este o asociaţie. Este un blog, o platformă, nu este o structură care are un statut legal. Punem această chestiune la categoria `şi altele`, cum sunt şi alte păreri exprimate în societate. E bine că societatea românească permite diversitatea părerilor. Eu nu ştiu la ce se referă plângerile, dar cred că independenţa justiţiei nu este ameninţată potenţial în România, independenţa României a fost afectată de protocoalele SRI”, a susţinut președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent.

”Eroare crasă”, a cui? 

Judecătorul CSM Cristi Danileț a intervenit vehement. El a scris pe Facebook că președintele Senatului face trei greșeli. Una dintre greșeli ar fi următoarea: ”o eroare crasă de informare: asociația „Forumul Judecătorilor din România" e un ONG ca toate organizațiile de magistrați, și dovada o furnizez mai jos - ea e luată de pe site-ul Ministerului Justiției, unde la Indexul persoanelor juridice fără scop patrimonial, rubrica de asociații, la poziția 21027 apare această organizație www.just.ro/registrul-national-ong;”

Toni Neacșu, semnal

Avocatul Toni Neacșu, fost judecător CSM, atrage atenția pe Facebook: ”Zice d-ul judecator Danilet mustruluindu-l pe politicianul Calin Popescu Tariceanu: "asociația „Forumul Judecătorilor din România" e un ONG ca toate organizațiile de magistrați, și dovada o furnizez mai jos - ea e luată de pe site-ul Ministerului Justiției, unde la Indexul persoanelor juridice fără scop patrimonial, rubrica de asociații, la poziția 21027 apare această organizație www.just.ro/registrul-national-ong;"

De curiozitate, cati ati cautat la pozitia 21027? :)

Si va rog nu confundati cu Forumul Judecatorilor din Oltenia”. 

Iată ce apare la poziția 21027 indicată de Cristi Danileț: 

(w670)

Cu toate acestea, Cristi Danileț publică o altă listă, aparent, cu aceeași sursă:  

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel