EXCLUSIV  Danileț, gest ȘOCANT: Apără pedofilii. Replică: "Să le-o spună americanilor!"

Judecătorul Cristi Danileț a spus că nu înțelege de ce oamenii cer sancționarea pedofililor, pornind de la cazul polițistului care a agresat doi copii în liftul unui bloc din Drumul Taberei. El a spus că bărbatul are nevoie doar de consiliere psihologică. Judecătorul are o motivație șocantă: nu există infracțiunea de pedofilie.

Jurnalistul Val Vâlcu îl îndeamnă pe Cristi Danileț să le spună americanilor aceste nuanțe.

"În afară de a-și face publicitate, nu înțelegem cui folosesc astfel de idei. Este o diferență între bărbatul care a agresat acei copii în lift și femeia care a împins o tânără la metrou. Magdalena Șerban nu avea discernământ, avea o boală psihică gravă, trăia în delir, auzea voci. În cazul pedofilului, vorbim despre deviere de comportament, nu despre o boală psihică, și ține de valorile societății, iar societatea trebuie să impună respectarea lor cu puterea pe care o dă justiția.

Statul are forța legitimă de a interveni și de a impune respectarea legii, a normelor morale. Agresorul nu era în delir și nu poate invoca o confuzie, nu poate să spună că nu știa că fetița era minoră. Este clar o faptă gravă ce s-a întâmplat. Să ne amintim cazul de la Liceul Jean Monnet. Un profesor, acuzat că avea o relație cu o adolescentă, persoană cu activitate sexuală, a fost foarte dur sacționat atât de societate, cât și de lege. În acest caz, despre ce vorbim? Nuanțele lui Cristi Danileț nu îi folosesc decât lui, pentru a-și face reclamă. Intervențiile sale nu știu cărui scop servesc. Dacă în cazul infracțiunilor economice, unde prejudiciul poate fi recuperat, personaje gen Danileț cer pedepse astronomice, în cazul acestor fapte, în care nu le poți șterge memoria copiilor, iată că judecătorul este foarte generos. Vrea doar ședințe de psihiatrie, poate-l trimite și la băi", a zis ziaristul Val Vâlcu.

Mesajul lui Cristi Danileț

Judecătorul a publicat un mesaj în care a spus că pedofilia este o tulburare psihică.

[citeste si]

"Foarte multe persoane au arătat în aceste zile că nu știu ce înseamnă „pedofilia" (definiția dată în DEX-ul nostru nu ne ajută) și cer justiției române să sancționeze pedofilii.

Pentru toți aceștia spun: PEDOFILIA este o tulburare psihică a unei persoane peste 16 ani constând în preferințe sexuale pentru copii sub 13 ani. Simpla înclinație sexuală pentru copii mici este suficientă, fără ca respectivul să treacă la acțiune. Această tulburare trebuie tratată de psihologi sau de psihiatri, chiar.

VEZI ȘI: Polițist pedofil lift. Capatos: Părinții COPIILOR abuzați au CERUT BANI. Este absolut ORIBIL

ABUZUL SEXUAL cu privire la minori îmbracă diverse forme și este sancționat de Codul penal cu închisoarea, în funcție de acțiunea comisă (viol, act sexual cu un minor, agresiune sexuală, corupere sexuală) și vârsta minorului (de exemplu, relația intimă consimțită de minorul peste 15 ani nu este infracțiune decât dacă autorul e rudă, doctor, preot, profesor, instructor sportiv). Autorul poate fi sau nu pedofil. Nu există infracțiunea de „pedofilie" " - a fost mesajul lui Cristi Danileț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel