Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Daniel Zamfir, plecare din PNL. Motive din spatele deciziei: Am aflat că Orban...

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Senatorul Daniel Zamfir a plecat din PNL și s-a alăturat ALDE.

La interviurile DC NEWS, Daniel Zamfir a vorbit despre această decizie și motivele din spatele plecării sale. Daniel Zamfir a declarat că deși legile sale privind limitarea dobânzilor ”demente” ale IFN-urilor și a profitului uriaș al firmelor de recuperare au fost susținute inițial de Ludovic Orban, actualul lider al PNL i-a cerut să le retragă.

Zamfir își explică această decizie prin faptul că legile deranjau conducerea PNL. Mai exact, secretarul general al PNL deține un IFN, iar mai apoi a aflat că Ludovic Orban a lucrat ca director la o firmă de recuperare creanțe.

„Pe mine m-a exclus Biroul Executiv al PNL pe motiv că sunt 'deviaționist'. Dacă vă aduceți aminte PNL a luat decizia să fiu excus din partid pentru că am deviat de la linia partidului. Motivul? Inițiativele mele legislative, acele legi împotriva cămătăriei.

Eu le-am inițiat mai bine de un an în urmă cu sprijinul unor colegi din PNL. Au fost 15 colegi care au semnat inițiativa mea. Sigur, și cu semnăturile altor parlamentari de la PSD, ALDE și UDMR. Deși Ludovic Orban a fost inițial de acord cu aceste proiecte de legi m-am trezit la vreo șase luni de zile de la demararea inițiativei că PNL nu susține aceste legi și că voi fi exclus dacă voi continua cu ele. Evident că am continuat.  Cred cu tărie că rolul unui parlamentar este să facă legi bune pentru oameni nu în interesul unor instituții bancare și nebancare cum era cazul aici”, spune Daniel Zamfir.

Legile lui Zamfir deranjau conducerea PNL

„Nu mică mi-a fost suprinderea să constat motivele mărunte, poate sunt și cele mai mari, dar cele mărunte pentru care actuala conducere a PNL nu a susținut legile mele. A fost un subiect îndelung mediatizat faptul că secretarul general al PNL (nr. - Robert Sighiartău) este proprietarul unui IFN. De asemenea am aflat că Ludovic Orban înainte să fie angajat fictiv la firma respectivă din Tg-Mureș, unde câștigă 10.000 de lei pe lună fără să se ducă la serviciu, ceea ce cred că se înscrie în altă zonă, a fost înainte directorul unei firme de recuperare creanțe. Ori legile mele exact aceste domenii afectau. Limitau dobânzile demente ale IFN-urilor și limitau profiturile uriașe ale firmelor de recuperare și, bineînțeles, limitau abuzurile acestor insituții asupra cetățenilor”, a declarat Daniel Zamfir la DC NEWS.

Daniel Zamfir a mai adăugat că atunci când i s-a propus să meargă în ALDE nu a negociat nicio funcție, singura dorință a fost ca cele patru legi propuse care au fost votate de Senat să fie votate și în Camera Deputaților iar Tăriceanu s-a angajat să poarte o discuție cu Liviu Dragnea pentru a reuși să treacă în această sesiune parlamentară aceste legi care vin ”în sprijinul oamenilor”. Zamfir a mai adăugat că în acest moment sunt peste 7 milioane de români care au contracte cu băncile și IFN-urile și sunt afectați de dobânzile mult mai mari pe care le plătesc în comparație cu cetățenii europeni, din care peste 1 milion de familii se află în executare silită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel