Daniel Zamfir, EXCLUS din PNL. Adriana Săftoiu dezvăluie secretul plicului

Deputata PNL, Adriana Săftoiu, a avut o reacție tăioasă după excluderea lui Daniel Zamfir la propunerea lui Ludovic Orban, președintele partidului.

"... colegii mei considera ca e mult mai important să participe la ședințe de partid, mai ales când trebuie exclusi unii colegi (vai, draga Ludovic, cât de critic ai fost la adresa foștilor președinți Tariceanu și Antonescu), decât la activitatea parlamentară!

E pernicios și modul in care suprapunem ședințele de partid peste activitatea parlamentară, dar și modul in care sunt motivate excluderile! Sunt motive mult mai serioase, decât cele imputate colegilor propusi acum pentru excludere, care ar trebui sa ne facă să lăsam capul in jos!

Cam atâția mai eram in plen la finalul ședinței!

(w670)

Pana acum, nu m-am inselat in predictii. Cand spuneam ca alianta cu PSD, adica USL, e o minciuna pe termen scurt pentru PNL, si ca niciodata Crin Antonescu nu va fi nominalizat ca si candidat al acestei aliante...am fost exclusa din PNL. Am lasat scorul, in plic inchis, unui coleg PNL. Ne-am reintalnit in 2014 si a oferit cafeaua turceasca.

Am lasat si astazi un plic inchis pentru 2019. As vrea sa pierd. Dar, si dupa ziua de astazi, sanse mici. Ludovic, puterea e intotdeauna cel mai bun test pentru caracter. Inclusiv pentru cei care acum iti recita partitura", a scris Adriana Săftoiu pe Facebook.

Explicațiile lui Zamfir

Senatorul Daniel Zamfir a afirmat miercuri că motivele care au stat la baza propunerii de excludere a sa din PNL vin şi din afara partidului, arătând că va cântări cu privire la o decizie de a se alătura altui partid, însă a admis că a avut discuţii cu PSD şi cu ALDE.

"Sunt propus pentru excludere. Am văzut că motivele care au stat la baza propunerii vin dintr-un cumul de fapte, dincolo de frustrările poate de înţeles ale preşedintelui partidului şi anumite interese ale unora din jurul lui. Categoric, motivele excluderii vin şi din afara partidului. Legile pe care le-am propus (...) împotriva cămătăriei categoric au fost motivele care au stat la baza acestei decizii. Mi s-a spus încă de anul trecut că am deviat de la linia partidului. Am spus-o şi în partid şi o să o spun cât voi avea ocazia: am toată convingerea că aceste legi sunt în favoarea oamenilor.

Proiecte de lege

Proiectele acestea de lege le-am iniţiat în urmă cu un an de zile, au fost semnate de 15 colegi, senatori şi deputaţi, ele şi-au urmat traseul şi în interiorul partidului şi în interiorul Parlamentului. (...) Am dorit să am un dialog cu preşedintele partidului şi ceilalţi colegi ai mei, îmi aduc aminte poziţiile Alinei Gorghiu şi ale lui Ben Oni Ardelean, care au solicitat ca în interiorul partidului să se discute aceste proiecte de lege. Ele nu au fost discutate niciodată. Asta îmi arată, îmi întăreşte convingerea că nu are nicio legătură excluderea mea cu altceva că din altă zonă s-au făcut presiuni ca eu să fiu exclus din acest partid ca să continui proiectele mele", a declarat Zamfir la Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel