EXCLUSIV  Daniel Zamfir, detalii de culise: Dacă îi nominalizez, le-aș face rău - video

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir, care a anunţat recent că va pleca din PNL și va trece la ALDE, a dezvăluit ce sfat a primit din partea unor liberali.

 

Întrebat, în cadrul unui interviu acordat DC News, dacă au fost liberali care l-au sfătuit să nu plece din PNL, Daniel Zamfir a oferit următorul răspuns: "N-aș vrea să-i nominalizez, pentru că le-aș face rău. Dar să știți că au fost colegi din partid – și nu puțini – care m-au sfătuit să rămân, că partidul se va schimba cât de curând, că Ludovic Orban nu poate continua la conducerea partidului".

"Suntem de acord că un lider de partid care are în sondaje 8% și partidul între 20 și 21% nu poate conduce partidul. Chiar dacă nu e locomotivă, dar să fie la 8% și partidul la 21%, lucrul acesta este de neacceptat", a mai spus Daniel Zamfir.

"Cea mai rușinoasă perioadă"

Cu privire la Ludovic Orban, Zamfir a declarat că "a îngropat definitiv brandul cel mai de preț al PNL". "Partidul avea un brand pe care-l construise în peste 143 de ani de existență, acela era de apărător al drepturilor și libertăților fundamentale ale oamenilor. Ori ce vedem astăzi la PNL... PNL închide ochii la protocoale secrete, conducerea PNL, din lipsă de argumente, apelează la plângeri penale împotriva primului ministru pentru înaltă trădare. Ce face? Atacă Curtea Constituțională. Este ceva fără precedent. Este, fără doar și poate, cea mai rușinoasă perioadă, eră a PNL și, bineînțeles, cu cel mai rușinos președinte pe care l-a avut vreodată PNL", a afirmat Zamfir.

Regretul și singura șansă de salvare

Acesta a dezvăluit și regretul pe care îl are. "Chiar nu mi-a fost ușor toată lunile după ce am primit decizia de excludere, mai ales că au fost colegi care m-au încurajat. Regret că în PNL nu sunt oameni care reacționează mai repede. Eu sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, adevărații liberali se vor trezi. Eu cred că singura șansă de salvare a liberalismului în România e să revenim la ceea ce trebuie să fie liberalismul, apărarea drepturilor și libertăților fundamentale. Asta cred că e pe primul plan", a spus Daniel Zamfir.

Răspunsul complet, mai jos:

Interviul, aici.

Vezi și: Daniel Zamfir, plecare din PNL. Motive din spatele deciziei: Am aflat că Orban...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel