Daniel Tudorache, sabotat de consilierii PNL și USR. Proiecte blocate în CL

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a ținut să explice, în cadrul unei conferințe de presă, conflictul de la nivelul consiliului local, unde, în ultima ședință consilierii PNL și USR au refuzat să voteze patru proiecte vitale pentru locuitorii acestui sector.

În ciuda sabotajului majorității PNL-USR din Consiliul Local, Primăria Sectorului 1 găsește soluții pentru continuarea proiectelor importante pentru cetățeni. Aceasta a fost tema principală abordată de Primarul Dan Tudorache în conferința de presă desfășurată astăzi la sediul Primăriei. 

Dan Tudorache i-a acuzat pe șefii partidelor politice că supraveghează chiar din sala de ședințe modul cum votează consilierii din cadrul organizațiilor politice pe care le conduc. "La primărie eu fac administrație pentru oameni, iar consilierii PNL-USR fac politică pentru partide. Oricât de mult se vor împotrivi prin vot în Consiliul Local, eu voi găsi soluții pentru a continua proiectele bune pentru oameni", a declarat Dan Tudorache.

Raportul de forțe în cadrul Consiliului local al Sectorului 1  se prezintă astfel: 14 consilieri aparțin PNL și USR, iar 13 celor de la PSD și ALDE, astfel că primarul Daniel Tudorache este într-o situație delicată ori de câte ori trebuie să treacă un proiect prin Consiliul local.

Acest lucru s-a întâmplat și în ședința de săptămâna trecută, atunci când patru proiecte  au fost respinde de consilierii liberali și cei ai USR.

Este vorba despre respingerea proiectului privind programul pilot pentru eficiența energetică a caselor. Potrivit primarului Daniel Tudorache, în acest moment pe raza sectorului mai sunt de reabilitate circa 200 de blocuri, fiecare apartament beneficiind de o sumă cuprinsă între 5.500 și 6.000 de euro. De aceeași sumă urmează să neneficieze și un proprietar de casă, dacă proiectul va trece  în Consiliul local.

[citeste si]

Trist este că în 2012, pe vremea când la conducerea primăriei se afla Andrei Chiliman, PNL a avut această inițiativă  de sprijinirea locuitorilor de la case, iar acum cei care se opun sunt tocmai inițiatorii acestui proiect, declară Tudorache. În Sectorul 1 sunt circa 25.000 de case, de programul privind eficiența energetică a caselor beneficiind toți cei care accesează programul.

Un al doilea program respins a fost cel referitor la  alocările bugetare pentru finanțarea activităților și a hranei pentru cele cinci grădinițe deschise pe timp de vară. Și aici consilierii liberali și cei ai USR s-au opus, edilul declaând că va găsi o soluție în acest caz.

Grădinițele de vară rămân gratuite și deschise până la sfârșitul lunii august Consilierii PNL-USR au respins la rectificarea bugetară sumele necesare alimentației și activităților curente pentru copiii care vor sta peste vară la grădiniță. În aceste condiții, Primarul Dan Tudorache a hotărât să amâne schimbarea mobilierului din unele școli pentru a putea susține cheltuielile grădinițelor înscrise în program: 44, 46, 116, 206 și 222. "Avem sute de cereri de la părinții care nu au cu cine să-și lase copiii mici pe timpul verii. Nu puteam ține grădinițele închise, așa că am hotărât să luăm bani de la alte investiții și să rezolvăm această mare problemă a părinților", a mai spus Dan Tudorache.

Un alt proiect respins a fost cel referitor la onstruirea unui corp nou de clădire la Școala nr.12 Herăstrău Pentru construirea unui corp nou de clădire la Școala nr. 12 Herăstru, Consiliul Local Sector 1 trebuia să voteze un schimb de terenuri între Administrația Piețelor și Administrația Școlilor Sector 1, finanțatorul investiției. "Era o simplă procedură administrativă, ambele instituții fiind în subordinea consiliului local. USR s-a împotrivit, deoarece dorea să fie demolată și piața din zonă. În urma discuției cu oamenii, am găsit o soluție pentru a păstra și piața și a avea loc și pentru noua școală", a continuat Primarul Sectorului 1. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel