EXCLUSIV  Daniel Tudorache: Primăria din New Jersey, înfrățire cu sectorul 1

Daniel Tudorache a anunțat, la interviurile DCNews, decizia Primăriei din New Jersey cu privire la Sectorul 1 al Capitalei. 

Primăria Sectorului 1 este prima din țară care a primit cerere de înfrățire din afara României. Edilul Daniel Tudorache a anunțat că Primăria din New Jersey va vota în curând înfrățirea cu unitatea administrativ teritorială pe care o conduce. "În general primăriile caută să se înfrățească cu alte primării din alte țări. La noi, în Sectorul 1 e invers. Pe data de 15 august, în Consiliul General al Primăriei New Jersey se votează dacă își doresc să se înfrățească cu noi, deci ei fac inițiativa. Și gândiți-vă că New Jersey este un oraș de nouă milioane de locuitori și New Jersey ne dă nouă ambasador, cel care va veni acum. Este un oraș cât jumătate din România. Noi nu am făcut niciun demers. Acel domn ambasador se mută din New Jersey în Sectorul 1", a declarat primarul Daniel Tudorache.

Bani pentru Chișinău. "Tinem pasul cu Guvernul" 

Edilul Sectorului 1 a declarat că, la rânul ei, primăria pe care o conduce s-a înfrățit cu alte unități din zone defavorizate din Republica Moldova. "Noi căutăm să le dăm o mână de ajutor. Chiar și cu Chișinăul, noi le dăm bani pentru proiecte. Putem să spunem că ținem pasul cu Guvernul României: câți bani dă Guvernul, atât dăm și noi, Sectorul 1. Sunt frații noștri. Îți ajuți un frate, eu așa îl consider. Așa, poate și Primăria din New Jersey este interesată de Sectorul 1, va veni aici să investească, poate chiar și pe lângă ambasadă. Ați văzut că ambasada este așa în pustiu. Acolo sunt străzi care sunt făcute, dar nu pot fi preluate de Primăria Capitalei pentru că sunt în proces. Eu nu pot să fac curățenie în zona aia. E proces Puiu Popovici cu statul român", a declarat Tudorache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel