EXCLUSIV  Daniel Tudorache: Iohannis, campanie dusă la extrem. Chirieac: Putem asista la un shut down al administraţiei, ca în SUA

Economie
Economie

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a vorbit într-un interviu acordat DC News despre efectele pe care le are faptul că preşedintele Iohannis a contestat la CCR bugetul de stat pe anul 2019. 

Daniel Tudorache apreciază că aici se poate vorbi de o campanie dusă la extrem de către preşedintele Iohannis care afectează atât administraţia, cât şi companiile care execută lucrări publice - şi nu sunt puţine. Totodată, Daniel Tudorache se întreabă ce le spun primarii PNL cetăţenilor despre acest lucru, având în vedere că şi ei sunt afectaţi în egală măsură ca edilii PSD.

"Ne întârzie puţin bugetul pentru că, după cum ştiţi, investiţiile majore se realizează după aprobarea bugetului. Şi nu ne afectează doar pe noi ci şi pe firmele private care, mare parte dintre ele, au legătură cu statul, execută lucrări şi proiecte finanţate de administraţia publică. Chiar dacă semnează preşedintele României pe 6-7 martie, noi trebuie să mai stăm încă 3 săptămâni pentru ca bugetul să fie încărcat pe site pentru consultarea publică, aşa cum prevede legea. Până aprobăm bugetul sectorului mai trece încă o lună, aceştia sunt paşii, nu avem ce face. Stăm, trec zilele...", a declarat Daniel Tudorache.

România, shut down

La rândul său, Bogdan Chirieac, moderatorul emisiunii, a subliniat faptul că România poate intra într-o criză fără precedent din cauza faptului că legea prevede că se poate funcţiona pe baza bugetului de anul trecut doar până în luna martie inclusiv. "Din câte am înţeles, avem un vid legislativ, fiindcă debitarea lunară a bugetului de anul trecut se poate face până la 31 martie. După aceea nu se ştie ce se va întâmpla. Unii spun că s-ar putea intra, ca în Statele Unite, în ‘shut down’, închiderea administraţiei", a declarat Bogdan Chirieac.

"Nu înţeleg de ce preşedintele României duce această campanie în extrem. Primarii de la PNL, care îl vor susţine, ce le pot spune oamenilor? Ei nu dau socoteală în faţa cetăţenilor?  Nesemnând, îi încurcă şi pe ei aşa cum ne încurcă şi pe noi”, a mai afirmat primarul Daniel Tudorache.

Urmăreşte, aici, tot ceea ce s-a discutat despre acest subiect: 

Vezi şi: Curs valutar, 1 martie. Ce se întâmplă cu EURO

Dragnea vrea să aducă aurul în România. Un deputat dă cărțile pe față

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel