Urmărește emisiunea live


Daniel Funeriu - Ecaterina Andronescu, dispută dură. Mesaj neașteptat de susținere pentru Valentin Popa

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu intră în disputa dură Ecaterina Andronescu-Valentin Popa. Funeriu nu se ferește de cuvinte dure, iar în schimb îi ia apărarea în mod neașteptat noului ministru al Educației, Valentin Popa, deși între cei doi a existat o controversă majoră.  

Iată mesajul lui Daniel Funeriu: 

"Există momente de cotitură în conştiinţa colectivă a naţiunilor. Evenimente aparent minore care provoacă furtuni de nestăvilit. Exact cum bătaia din aripi a unui fluture în jungla amazoniană poate provoca un ciclon în Caraibe. Scrisoarea de susţinere a rectorilor pentru nominalizarea făcută de un partid la funcţia de ministru este un astfel de moment. În care, dacă forţa colectivă a naţiei amorţite nu reacţionează radical, resorturile acestui comportament se vor reactiva şi îl vor reproduce la infinit, în ipostaze din ce în ce mai toxice. Să explic de ce; cu menţiunea că numele ministrului şi al partidului nu au nicio importanţă. Au importanţă cauzele care au dus aici, numele celorlalţi actori, ce e de făcut şi consecinţele. Să le luăm pe rând. Şi, credeţi-mă pe cuvânt, ceea ce spun este informaţie la prima mână. Nu teorii conspiraţioniste. Iar soluţia este unică.

Despre Ecaterina Andronescu și noul ministru al Educației

Ce s-a întâmplat de fapt: un partid nominalizează un rector la funcţia de ministru al educaţiei. Stupoare însă: triplu-ministresa, arhifavorita, arhicunoscuta, arhidoritoarea, ahtiata după funcţii pierde fără drept de apel nominalizarea. Umilitor, la vot. Pentru că deja devenise prea vocală şi puternică. Se visase premier cu două zile înainte. Ayatolahul partidului se simţea ameninţat. Din acest moment se declanşează jihadul împotriva bietului nominalizat. Se fac colaje în care e surprins făcând greşeli de Gâgă (eu nu pot să cred că e agramat), televiziunile de pe al căror ecran triplu-ministresa nu se dezlipeşte nicio secundă îl ucid pur şi simplu. Clar, nu era mâna opoziţiei care pur şi simplu nu e în stare de aşa ceva: opoziţia este un ciudat amestec eterogen între o masă amorfă, una încă puerilă&necoaptă şi una foarte deşteaptă, dar cu prea multe cicatrici pentru a mai fi atractivă doritorilor de virginitate politică.

Telefoanele zbârnâie, zvonul se răspândeşte:

„dacă nominalizatul nu îşi găseşte rapid sprijin, va trebui făcută rocada, e prea puternică triplu-ministresa".

Cine putea să îl sprijine pe bietul om? Devenise deja ţinta preferată (cu sau fără motiv, omul lua contact cu realitatea bucureşteană), dar nu putea să dea înapoi: atunci măcar să se aleagă cu funcţia!" se arată într-o parte a mesajului scris pe blogul lui Daniel Funeriu. (*notă: intertitlul aparține redacției DCNews.)

Disputa veche Valentin Popa - Daniel Funeriu 

Mesajul lui Daniel Funeriu este unul surprinzător în contextul în care noul ministru al Educației, Valentin Popa a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai legii clasificării universităților, inițiată chiar de Daniel Funeriu. Universitatea din Suceava, condusă de Valentin Popa a avut chiar un proces legat de clasificarea primită, cerând la acea vreme anularea ordinului de ministru și daune în valoare de 4.6 milioane de lei. Decizia finală avea să fie împotriva lui Valentin Popa, Universitatea Suceava rămânând în categoria a treia. 

Cu toate acestea, Daniel Funeriu sare în apărarea lui Valentin Popa și o critică în termeni duri pe Ecaterina Andronescu, cea care a fost în cărți pentru ocuparea funcției de ministru al Educației. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel