Daniel Funeriu îi atrage atenția lui Klaus Iohannis, după ce președintele a spus că vrea sistem de educație dual, ca în Germania

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, îi atrage atenția președintelui ales, Klaus Iohannis, după ce acesta a declarat că România are nevoie de un sistem de educație dual, asemenea celui din Germania.

Vezi și: Klaus Iohannis, primul mesaj transmis din America

"Stimate domnule președinte ales: vă anunț cu plăcere că învățământul dual despre care vorbiți (cu mici adaptări) există în România începând cu anul școlar 2012-2013. Este rezultatul Legii educației și organizat cf. OM Nr. 3168 din 03/02/2012, semnat chiar de mine. (...) Vă invit să contactați și școala Kronstadt, (...) una dintre școlile înființate în baza acestui ordin, să vă convingeți de calitatea sa. Acum sunt aprox. 30.000 de elevi în acest sistem. Faptul că veți încuraja acest tip de învățământ, sistematic torpilat de PSD, este încurajator. Mult succes", a scris Daniel Funeriu, pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Klaus Iohannis declarase: "Sunt convins că ceea ce avem acum nu se potriveşte necesităţilor actuale. Şi dacă mergem în şcoli putem observa că este nevoie, ca şi în Germania, de un sistem educaţional dual. Nu toţi copiii vor, după 12 ani de şcoală, să dea examen şi să studieze mai departe. Sunt unii care vor să înveţe o meserie simplă, dar bună. În prezent, acest lucru nu este posibil".

Citește aici mai multe: Klaus Iohannis, interviu: Educația din România nu se potrivește necesităților actuale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel