Daniel Băluță: Zeci de mii de oameni aleg Sectorul 4 pentru a se muta

Primarul Daniel Băluță, preocupat de dezvoltarea sectorului
Primarul Daniel Băluță, preocupat de dezvoltarea sectorului

Am avut mai multe căsătorii în 2018, făță de 2017, dar și ceva mai multe divorțuri. Acestea sunt concluziile unei statistici a Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Sector 4 (DGEPS4), în privința numărului de căsătorii și a celui de despărțiri oficiale înregistrate de primărie pe parcursul anului trecut, comparativ cu 2017, spune Daniela Hrynczuk, directorul executiv al  DGEPS4.

"În 2017, Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Sector 4 a înregistrat 2.065 de căsătorii, în timp ce pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 2.138 de căsătorii, cu 73 mai multe decât în anul precedent. Procentual, diferența reprezintă o creștere de aproximativ 3,5% în 2018", a declarat directorul executiv al DGEPS4, Daniela Hrynczuk.

"Creșterea numărului de căsătorii se datorează extinderii constante a Sectorului 4 și numărului tot mai mare de persoane care își construiesc, sau își cumpără o locuință în această zonă administrativă a Capitalei, aflată în plină dezvoltare ca urmare a aprobării Planului Urbanistic Sonal pentru Sudul Capitalei. În prezent, interesul oamenilor pentru Sectorul 4 este de cinci ori mai mare față de alte sectoare din București, astfel că pentru fiecare apartament nou construit în celelalte zone se construiesc cinci locuințe în Sectorul 4", a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, adăugând că peste 50.000 de oameni vor putea avea o locuință în această zonă administrativă, în anii următori, alături de cei peste 322.856 de locuitori deja existenți.

Peste 2.000 de căsătorii în anul 2018

La capitolul divorțuri, și diferența între despărțirile întregistrate de direcția subordonată Primăriei Sectorului 4 anul trecut și cele din 2017 a fost cu peste 10% mai mare. Astfel, dacă în 2017 au fost parafate 66 de divorțuri, în 2018 numărul acestora a crescut la 73.

"La noi divorțurile se desfășoară pe cale amiabilă, cuplurile neavând de partajat bunuri, sau de împărțit tutela copiilor. Sunt oameni care vin și pleacă de mână, prieteni. Depun cererea și taxa de 500 de lei, apoi revin după 30 de zile, dacă nu se răzgândesc între timp, că să ridice actul respectiv", a explicat reprezentanta DGEPS4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel