Dăncilă: Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, înăsprirea pedepselor

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Guvern, că își dorește sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili și astfel va da ordonanțe de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte.

"Am spus că vreau sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili. Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranță pentru lipsa de umanitate și lipsa de respect față de cetățean. Am zero toleranță pentru greșeli, de la atitudini lipsite de responsabilitate și profesionalim, la erori de procedură și nerespectarea legii", a spus, joi, la Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Aceasta a mai afirmat că în următoarele săptămâni va lansa platforma Guvernului pentru ordine și sisguranță, "punct central de informare și dialog pe aspecte ce țin de respectarea legii și siguranța românilor".

Dăncilă a mai transmis că Ministerul Justiției a demarat o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave și va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor.

"În calitate de prim-ministru, voi da OUG necesare și voi trimite adresele către președinții celor două camere ale Parlamentului pentru convocarea în sesiune extraordinară. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute și implementate imediat", a declarat premierul, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel