Dăncilă - USR, întâlnire la Guvern. Radu Herjeu: Îți dai seama că ceva nu e în regulă

Radu Herjeu
Radu Herjeu

Jurnalistul Radu Herjeu a comentat situația creată de întâlnirea de vineri dintre premierul Viorica Dăncilă și conducerea USR. 

"Îți dai seama că ceva nu e în regulă în țara asta atunci când o întâlnire normală între premier și liderii unui partid parlamentar, pe marginea unui subiect sensibil, e criticată de simpatizanții ambelor părți!", a scris Herjeu le Facebook. 

Întâlnirea care a șocat opinia publică

O delegaţie a USR condusă de Dan Barna s-a întâlnit vineri, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că a primit asigurări atât de la premierul Viorica Dăncilă, cât şi de la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu care s-a întâlnit vineri, că subiectul amnistiei şi graţierii nu face parte din intenţiile pentru perioada următoare. Barna a precizat că în cadrul întrevederii a întrebat "expres" despre amnistie şi graţiere. "Ambii - şi doamna premier şi ministrul Justiţiei - au spus foarte clar că nu există aşa ceva în dezbatere în momentul de faţă, nu lucrează la asta, nu se va întâmpla deocamdată. Am încercat să solicit un termen - ce înseamnă 'în momentul de faţă', bineînţeles că n-am primit niciun răspuns. Dar subiectul amnistiei şi graţierii ambii demnitari au spus că nu face parte din intenţiile pentru perioada următoare", a afirmat liderul USR, într-o conferinţă de presă.

Pe 10 decembrie, Viorica Dăncilă afirma că a existat o discuţie în PSD despre adoptarea unei ordonanţe de modificare a Codurilor. 'A existat o astfel de discuţie în cadrul CExN. În unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o ordonanţă de urgenţă', a declarat prim-ministrul.  

VEZI ȘI:

MOȚIUNE CENZURĂ. Barna dezvăluie jocul UDMR. Culisele discuției cu Dăncilă

Turcan, atac la USR: Fix în ziua depunerii moțiunii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel