Dăncilă spulberă ”Legea recunoștinței”

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, astăzi, la Galați, despre proiectul de lege cu privire la recunoștința între generații. 

”Am văzut în spațiul public că se discută foarte mult despre acea inițiativă legislativă din Parlament legată de plata de către copii a întreținerii părinților, așa-numita Lege a Recunoștinței. Este opinia unor deputați. În Parlamentul României sunt foarte multe inițiative legislative, nu este o lege care să fie agreată, nici susținută de Guvernul României și nici de PSD. Dacă vă uitați sunt foarte multe inițiative legislative, dar de la o inițiativă legislativă, până la transpunerea în lege, este un drum lung. Eu vă spun din start că această inițiativă, această Lege a Recunoștinței, nu este susținută nici de Guvernul României, nici de PSD”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax. 


Proiectul prevede obligația părinților de a-și întreține copiii și de a le asigura un trai decent și educația necesară. Documentul prevede obligația bunicilor de a-și întreține nepoții, acolo unde „nepoții minori, care necesită sprijin material, aflați în imposibilitatea întreținerii lor de către părinți au dreptul la întreținere de la bunici care dispun de mijloace suficiente", aceeași obligație revenind și copiilor majori cu privire la părinții și bunicii lor, dacă ei sunt în această imposibilitate de a se întreține. 

Inițiativa legislativă a fost depusă la Senat de parlamentari PSD și ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel