Dăncilă - Rutte, întâlnire. Chirieac: Asta trebuia să spună premierul

Dăncilă
Dăncilă

După declarațiile de miercuri, în urma întâlnirii dintre Viorica Dăncilă și premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o serie de precizări la Antena 3.

"Mark Rutte a început discursul prin a spune că nu e de acord cu admiterea României în spaţiul Schengen. (...) Voi apuca, în această viaţă, momentul în care premierul, nu ştiu cine va fi, să îi spună: "Am aflat, domnule Rutte, că, azi-noapte, una dintre cele mai mari bănci din Olanda şi-a închis dosarul după ce a plătit o amendă de 800 milioane de euro, pentru acuzația de spălare de bani şi care merge mână în mână cu acuzaţia de corupţie.

În acest moment, să îi spună România premierului olandez că "mica Românie îşi exprimă preocuparea" şi să îl întrebe: "Cum a fost posibil să se închidă ancheta? În acest moment, credeţi că spațiul Schengen este ameninţat de situaţia în care se află Olanda? 

Iată cum se poate pune această problemă. (...) Până vom avea un astfel de premier, România nu va sta la locul său în Europa (...) În acest moment, ce să spunem? Premierul trebuia să spună: "Cu o ţară ca a dumneata, cu astfel de situaţie, nici nu ne vine să intrăm", a spus Bogdan Chirieac, miercuri, la Antena 3, în cadrul emsiunii „Punctul de întâlnire”, moderată de Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel