Dăncilă: România e pe primul loc în UE la acest capitol

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că, în statisticile Eurostat din 20 decembrie, România este pe primul loc în UE, în acest an, la producţia de porumb şi floarea-soarelui. 

"Aş vrea să îl felicit pe domnul ministru al Agriculturii şi echipa sa de la minister pentru faptul că rata de absorbţie a fondurilor europene pentru subvenţionarea agriculturii din Fondul European de Garantare Agricolă este de 99%. De la începutul anului 2017 a fost încasată de România o sumă de 6,3 miliarde de euro, din care 3 miliarde de euro în anul 2018. Statisticile Eurostat din 20 decembrie ne-au dat încă o veste bună: România este pe primul loc în cadrul Uniunii Europene, în acest an, la producţia de porumb şi floarea-soarelui, pe locul patru la grâu şi pe locul trei la producţia de cereale. Sunt lucruri care ne bucură şi încurajăm Ministerul Agriculturii să meargă în continuare pe aceeaşi direcţie", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. 

Ea a adăugat că, la sfârşitul săptămânii trecute, Comisia Europeană a transferat României 306 milioane de euro, sumă restituită pentru cofinanţarea asigurată iniţial de statul român a proiectelor incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. 

"Banii au intrat deja în conturi. După cum ştiţi, pentru sprijinirea domeniului agriculturii şi pentru efectuarea la timp a investiţiilor, am decis să alocăm în avans fondurile necesare de la bugetul de stat, urmând ca, ulterior, banii să fie returnaţi de către Comisia Europeană. Este o decizie politică curajoasă pe care ne-am asumat-o şi care s-a dovedit benefică pentru dezvoltarea agriculturii, dar şi pentru absorbţia fondurilor europene în acest domeniu foarte important pentru România", a afirmat prim-ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel