Dăncilă, restructurare Guvern: Am fost împotrivă. I-am scris președintelui

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat pentru România TV ce s-a întâmplat în cadrul guvernării cu privire diferențele de opinie în contextul în care Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu își doreau restructurarea Guvernului prin Parlament, în timp ce premierul a decis să meargă pe calea remanierii guvernamentale.

Este adevărat că opinia mea a fost diferită referitor la restructurare. Eu am fost împotrivă. Am considerat că trebuie să urmăm calea normală. Nu pot să spun că am fost optimistă prima dată referitor la propunerile făcute de coaliția PSD-ALDE. Am avut la bază mai multe considerente. Nu aș vrea să avem un Guvern Dăncilă 2, aș vrea să avem același Guvern. 

Așa cum am preconizat, președintele a spus că ne va contesta la CCR dacă îl vom ocoli, deci ar fi urmat un nou blocaj.

Astăzi am trimis domnului președinte prin care am cerut motivarea respingerii propunerilor. Acest lucru că nu fac față, că nu crede că sunt persoanele potrivite, nu cred că sunt motivele care stau la baza acestor respingeri. Președintele trebuie să răspundă în scris de ce a refuzat cele trei propuneri și vom hotărî în CEX ce va urma, a declarat Viorica Dăncilă.

'S-a văzut că există majoritate'

Referitor la faptul că s-ar fi temut că nu au majoritate în Parlament pentru restructurare, prim-ministrul a declarat că nu este vorba de așa ceva.

Acest lucru a fost contrazis de votul pe Coduri. S-a văzut că există această majoritate. Acest lucru îl vor unii, dar nu este realitatea, a adăugat prim-ministrul Dăncilă.

Cât despre alte modificări în structura guvernamentală, Viorica Dăncilă a spus că nu s-a discutat despre acest lucru.

Nu s-a discutat. Pentru a face modificări trebuie să vorbesc cu liderii coaliției de guvernare. Nu s-a discutat despre acest lucru, deci nu pot să spun că am în vedere acest lucru, a încheiat prim-ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel