Dăncilă, replică după refuzul lui Iohannis

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul României, Viorica Dăncilă, a avut prima reacție după cel de-al patrulea refuz al președintelui Klaus Iohannis.

"Depinde cum vede aceste cerințe domnul președinte. Fiecare vede altfel. Depinde ce înseamnă moralitate sau imagine neștirbită pentru domnul președinte. Pentru mine este cert un lucru. Este un nou blocaj al Guvernului. Dacă tot domnul președinte voia să refuze, nu trebuia să treacă 70 de zile în care să blocheze activitatea Guvernului. Mi s-au cerut foarte multe acte", a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3. 

Am încercat să am o atitudine pozitivă


"Am încercat să am o atitudine pozitivă, astfel încât am trimis și certificat care să ateste că Lia Olguța Vasilescu este cetățean român, am trimis toate actele cerute, până la cazier, tot ce a cerut domnul președinte. După, a venit cu o altă solicitare, apoi cu altă solicitare, iar acum cu o nouă respingere și, mai mult, cu anumite indicații despre modul în care trebuie să fie un membru al Guvernului României", a mai spus Premierul României. 

VEZI ȘI Merkel - Dăncilă, discuție telefonică

"Eu cred că oportunitatea în a-și alege un membru de Guvern revine Prim Ministrului. Primul Ministru este judecat de modul în care evoluează, de modul în care se iau deciziile, de modul în care cum se pun în aplicare politicile guvernamentale și trebuie să-și formeze o echipă care trebuie să fie performantă", a completat Viorica Dăncilă.

Scrisoarea lui Klaus Iohannis


Klaus Iohannis o respins-o a patra oară pe Lia Olguța Vasilescu, propusă ca ministru al Dezvoltării. Preşedintele României a spus, de data aceasta, într-o scrisoare adresată premierului, că are ca argument principal lipsa de experienţă.

"Am decis să resping propunerea de numire a doamnei Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", se arată în scrisoare.

Şeful statului îi solicită premierului să facă o altă propunere pentru funcţia respectivă.

″În consecinţă, în conformitate cu dispoziţiile art. 85 alin. (2) din Constituţie şi ţinând seama de jurisprudenţa Curţii Constituţionale urmează să înaintaţi o altă propunere pentru funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care, în mod necesar, pe lângă respectarea condiţiilor prevăzute de lege, ar trebui să răspundă şi cerinţelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experienţa în materie, instruirea şi aptitudinile pentru funcţia în domeniu, reputaţia neştirbită şi moralitatea", a afirmat Iohannis.

CITEȘTE ȘI Tăriceanu: Noi vrem să-i spunem domnului Iohannis 'Auf Wiedersehen!'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel