Dăncilă, război total cu Iohannis: Nu îmi e ușor. Nu a mai existat un asemenea caz

Dăncilă - Iohannis
Dăncilă - Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe Klaus Iohannis că blochează bugetul și adoptă o atitudine de campanie electorală.

Într-un interviu acordat României TV, Viorica Dăncilă a precizat că nu a mai existat un premier care să aibă atâtea blocaje din partea președintelui iar blocajul bugetului afectează grav românii. Premierul a dat exemplul bugetului guvernului Cioloș, care chiar dacă aducea „scăderi substanțiale”, a fost imediat adoptat de președinte.

„Pentru mine nu este usor. Cred că nu a fost un premier care să aibă atâtea blocașe din partea președintelui. Pe lânga nenumăratele rânduri în care mi-a cerut demisia, a trebuit să funcționăm 72 de zile fără portofolii importante și să genstionăm dosare importante aflate pe agenda euroeană de la Bruxelles.

Este clar și cred că toți românii pot vedea că există rea credință. Este un buget în care susținem sănătatea, educația și investițiile. Dacă a fost de acord cu bugetul „guvernului său”, Guvernul Cioloș, în care erau scăderi substanțiale, și a adoptat acel buget considerând că e benefic pentru România, acum l-a blocat. Faptul că toate acuzațiile sunt neîntemeiate au fost demonstrate de CCR. Cred că vrea să întârzie cât mai mult bugetul, fără să aibă în vedere că în spatele acestui buget sunt oamenii”, a precizat premierul Viorica Dăncilă, care a dat exemplul comunităților locale și alocațiilor pentru copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel