Urmărește emisiunea live


Viorica Dăncilă, propuneri miniștri. Chirieac: Iohannis le va refuza. Guvernul va fi obligat!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Bogdan Chirieac a comentat actuala situație de pe scena politică, după ce Viorica Dăncilă a anunțat propunerile pentru portofoliile vacante. Analistul politic a vorbit și despre ce urmează să se întâmple cu ALDE, dar și ce va face Klaus Iohannis.

"Din nefericire, astăzi când vorbim, ALDE e rupt ca partid. Ideea de a face o alianţă politică cu Victor Ponta nu a fost suficient prelucrată în interiorul ALDE. Nu ştiu câtă opoziţie este pentru părăsirea guvernării, dar ştiu că este opoziţie foarte puternică în a face o alianţă politică cu PRO România. Între timp, ALDE a anunţat, prin Călin Popescu Tăriceanu: "nu facem alianţă politică, avem doar un candidat independent pe care îl sprijinim şi noi şi PRO România", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Mulţi parlamentari ALDE rămân alături de doamna Dăncilă şi de PSD. Înţeleg că, în organizaţii, este o mare nemulţumire pentru plecarea de la guvernare. Înţeleg că ei spun "domnule, hai, dacă e să mergem, să mergem cu PSD sau PNL, dar mergem cu originalul, nu mergem cu PRO România sau cu PMP", a mai adăugat analistul politic.

"Klaus Iohannis va refuza toate propunerile"

"Klaus Iohannis va refuza toate propunerile. A făcut cunoscut faptul că doreşte ca Guvernul să meargă în Parlament. Eu cred că, săptămâna viitoare, Guvernul va fi obligat să meargă în Parlament unde - în opinia mea - va avea numărul de voturi necesare pentru a rămâne pe poziţii. Restructurarea va trece, în Parlament. Acest lucru cred că va determina şi PNL-ul să introducă o moţiune de cenzură după alegerile prezidenţiale, nu acum", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel