Dăncilă, prima reacție după ședința de guvern la care a participat Iohannis

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a criticat, miercuri, participarea președintelui Klaus Iohannis la ședința de guvern. ”Am văzut un președinte care este de fapt este prim-ministru, un cuplu, Iohannis-Orban, asemănător cuplului Băsescu-Boc”, a afirmat liderul social-democrat.

"Am văzut un președinte care este de fapt este prim-ministru, un cuplu Iohannis - Orban, asemănător cuplului Băsescu - Boc, un diriginte care și-a adus elevul în fața poporului, mă mir că nu l-a luat și de urechi, pentru a veni cu o opinie a sa electorală pe care nu a fost suficient să o aducă în spațiul public de la Administrația Prezidențială. Am văzut că această campanie continuă acum de la Palatul Victoria. Am văzut un președinte care după o zi de la preluarea mandatului actualului Guvern vorbește de greaua moștenire. Sunt miniștri care încă nici nu și-au preluat mandatul, nici nu au văzut măcar documentația din ministerele pe care le-au preluat, încă nu s-a făcut comasarea ministerelor, astfel încât să vadă toate ministererele cum se prezintă", a declarat Viorica Dăncilă.

Orban-fără viziune


Ea a mai spus că, atunci când nu ai viziune pentru viitor, faci referire la greaua moștenire.

"Da, o grea moștenire lăsată de PSD, a doua cea mai mare creștere economică din UE, o grea moștenire lăsată 3,8% șomaj, creșterea salariilor și pensiilor. Dacă pornim de la aceste aspecte, din punctul de vedere al candidatului Iohannis este o grea moștenire. Dacă tot este prim-ministrul României, domnul Iohannis trebuie să vină și să spună ce face pentru români. A vorbit despre o guvernare eșuată. Noi spunem că a avut un mandat eșuat în calitate de președinte. Cinci ani a stat mai mult în vacanță. Nu a avut cum să vadă care sunt pașii făcuți de România și care sunt măsurile luate pentru români", a adăugat Dăncilă.

Iohannis-semnal de alarmă


Președintele Klaus Iohannis, prezent la prima ședință de Guvern Orban, a anunțat că miniștrii PNL au găsit o situație gravă în instituții, spunând că pesediștii au golit finanțele publice și va fi foarte greu de construit bugetul pe anul viitor.

"Îmi pare foarte bine că anteriorul guvern eșuat a plecat. În ultimii 30 de ani motivul pentru care România s-a dezvoltat mai bine a fost existența PSD la butoane. Dar în ultimii 3 ani au depășit orice imaginație. Guverne care au început cu proceduri pe care pur și simplu nu și le-a imaginat nimeni. Atacuri sistematice la statul de drept, lupta împotriva corupției, împotriva investitorilor, o absurditate de neimaginat, asupra mediului de afaceri privat", a declarat Klaus Iohannis.

Președintele acuză greaua moștenire a PSD în ministere, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel