Dăncilă, mesaj de Ziua Protecţiei Civile

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia Zilei Protecţiei Civile, în care îi felicită pe reprezentanţii structurii pentru modul în care s-au mobilizat şi au acţionat în această perioadă.

În mesajul postat pe site-ul Guvernului, Viorica Dăncilă aminteşte că miercuri se împlinesc 85 de ani de la instituirea primelor structuri de protecţie civilă în România. Premierul a evidenţiat modul exemplar în care reprezentanţii protecţiei civile din România s-au mobilizat în această perioadă, când România se confruntă cu un val de ninsori, viscol şi ger.

'Ne-aţi răspuns ca de obicei, fără ezitare, cu eforturi concentrate, cu profesionalismul şi eficienţa care v-au consacrat', a afirmat Dăncilă. Premierul a mulţumit, totodată, reprezentanţilor protecţiei civile pentru ceea ce reprezintă ca 'model uman'.

'Nu oricine poate face parte din categoria profesională pe care o reprezentaţi. Intervenţiile în orice situaţie critică pentru populaţie - calamităţi naturale, inundaţii, incendii, cazuri de poluare accidentală - presupun riscuri majore, care merg până la periclitarea integrităţii fizice şi, uneori, chiar a vieţii. Ceea ce înseamnă curaj, altruism, omenie, spirit de sacrificiu, onoare. Sunteţi eroii noştri, vă respectam şi cred că sunteţi cei care pot inspira tinerele generaţii în spiritul acestor valori', a declarat Dăncilă.

[citeste si]

Totodată, premierul a dat asigurări că Guvernul este interesat să asigure celor din Protecţia Civilă 'cele mai bune condiţii şi echipamente pentru desfăşurarea activităţii', astfel încât pericolele la care acestea sunt expuşi să aibă efecte cât mai limitate, iar vieţile lor să fie la adăpost, fiindcă 'sunt importante şi pentru familiile dumneavoastră, şi pentru societate'.

'Vă felicit pentru întreaga activitate din ultimul an, am încredere în dumneavoastră, ca întotdeauna, şi este o onoare pentru mine să am ocazia să vă urez la mulţi ani cu ocazia Zilei Protecţiei Civile!', a transmis Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel