Dăncilă, măsură după efectul voucherelor de vacanță: TVA, redus la 5%

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a declarat astăzi, în ședința de Guvern, care este a două măsură pe care o ia în favoarea creșterii turismului după ce s-au văzut efectele pozitive ale acordării voucherelor de vacanță.

Viorica Dăncilă a anunțat astăzi că România ca acea cea mai redusă cotă de TVA la turism din Uniunea Europeană. Prim-ministrul a declarat că această măsură a fost luată pentru a sprijini turismul în România și a specificat încă o dată rezultatele bune înregistrate în urma acordării voucherelor de vacanță.

"Produc rezultate și efecte pozitive pentru economie"

Datele Institutului Național de Statistică arată că măsuri de stimulare precum acordarea voucherelor de vacanță produc rezultate și efecte pozitive pentru economie. Numărul turiștilor cazați în luna august 2018, a fost cu aproximativ 10 ori mai mare față de aceeși lună a anunlui trecut. Luăm astăzi încă o decizie importantă pentru sprijinirea acestui sector. Reducerea cotei Taxe pe Valoarea Adăugată la 5% pentru cazare, servicii de restaurant și catering, dar și pentru utilizarea facilităților sportive, parcurilor de distracție și recreative. România va avea astfel cea mai redusă cotă de TVA din Uniunea Europeană aplicată în turism, iar experiența din anii trecuți dovedește că scăderea acestei taxe produce efecte pozitive în economie", a declarat Viorica Dăniclă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel