Urmărește emisiunea live


Dăncilă - Iohannis, întâlnire ANULATĂ. Chirieac: Sunt lucruri dovedite

klaus iohannis
klaus iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia Vioricăi Dăncilă de a anula întrevederea pe care o avea azi cu președintele Klaus Iohannis. 

Amintim că azi, Viorica Dăncilă avea programată la Cotroceni o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis pe tema conflictului dintre BNR și Guvern. Însă după declarațiile președintelui, care a acuzat-o că a părăsit România pe ”furiș” și nu l-a anunțat despre vizita în Israel, Viorica Dăncilă s-a simțit jignită și a decis anularea întrevederii.

„După declarațiile nefericite ale președintelui Iohannis de ieri, cel puțin nefericite, era firesc ca doamna Dăncilă să amâne această întâlnire. Nu m-ar mira să o reprogrameze luni, dacă președintele lucrează”, spune analistul.

Acesta a mai transmis că reacția premierului poate fi justificată prin „declarațiile nefericite făcute de ieri de președintele Klaus Iohannis la adresa doamnei premier”.

„Nu mă refer la cele cu tentă cu adevărat catastrofală, pentru România în primul rând, ci la cele că a plecat pe furiș, că nu l-a informat despre vizită. Sunt lucruri dovedite ca neadevărate de către cei de la Palatul Victoria. Nu pot să cred că noi presa am dat știrile miercuri, joi, privind vizita premierului Dăncilă și a lui Liviu Dragnea în Israel, dar nu știa despre ea Administrația Prezidențială”, a mai adăugat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Întrebat dacă trebuia anunțat Iohannis într-un mod oficial, analistul politic a precizat că: „Depinde ce prevede legea. Într-o țară normală, cu siguranță președintele și premierul trebuie să se consulte de 5 ori pe zi. Câtă vreme s-a instituit această politică a dezastrului a lui Traian Băsescu, din al doilea mandat, mai precis în cea mai neagră perioadă, 2012-2014, văd că nu se discută. Administrația Prezidențială este total izolată și de Guvern și de Parlament”, a mai precizat analistul politic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel