Dăncilă, întrevedere cu un lider chinez. Principalele teme de discuție

Dăncilă
Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a avut, luni, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, Zhang Qingli, prilej cu care a transmis mesajul că România va continua să contribuie activ la consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China în timpul exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat transmis de guvern, convorbirile au prilejuit abordarea principalelor teme de interes de pe agenda bilaterală, în contextul aniversării în 2019 a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Republica Populară Chineză şi a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare.

Şefa guvernului a salutat caracterul dinamic al dialogului politico-diplomatic şi al cooperării economice, comerciale, al contactelor interumane, îndeosebi turistice, culturale şi pe linia înfrăţirilor dintre oraşe şi judeţe/provincii din România şi China.

"În contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis mesajul că România va continua să contribuie activ la consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China şi implementarea Strategiei UE privind Conectivitatea Europa-Asia, adoptată în luna octombrie 2018", se arată în comunicat.

De asemenea, au fost discutate aspecte privind candidaturi ale României şi Republicii Populare Chineze, în sistem multilateral.

Vezi și: Întâlnire Dragnea-Dăncilă. Ce s-a discutat în ședința coaliției de guvernare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel