Dăncilă, întrevedere cu Steven Mnuchin. Ce se întâmplă cu parteneriatul cu SUA

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei în cadrul Administraţiei SUA.

Relaţia de parteneriat România - SUA, respectiv continuarea promovării de către ţara noastră a unei agende transatlantice pozitive, pe durata Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, a constituit o temă principală a discuţiilor care au avut loc luni între prim-ministrul Viorica Dăncilă şi Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei în cadrul Administraţiei SUA.

"În cadrul convorbirii, premierul Viorica Dăncilă a reafirmat atenţia specială pe care Guvernul României o acordă dezvoltării Parteneriatului Strategic cu SUA, ca pilon principal al politicii externe şi de securitate. În acelaşi timp, a subliniat intenţia de a intensifica cooperarea bilaterală pe toate dimensiunile Parteneriatului şi în special pe cea economică. Totodată, şeful Executivului a evidenţiat profilul particular al României, stat dedicat relaţiei de parteneriat cu Statele Unite ale Americii, precum şi proiectului european. În acest context, a arătat că România va continua să promoveze o agendă transatlantică pozitivă pe durata Preşedinţiei române a Consiliului UE, din dorinţa de a contribui la consolidarea acestei legături, pe care o consideră vitală atât pentru continentul european, cât şi pentru SUA", a precizat un comunicat al Guvernului.

Vezi și: Dăncilă: Va fi o nouă evaluare a miniştrilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel