Dăncilă, întrevedere cu Steven Mnuchin. Ce se întâmplă cu parteneriatul cu SUA

Denisa Zamfir / 11 Martie 2019 / 18:15
Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei în cadrul Administraţiei SUA.

Relaţia de parteneriat România - SUA, respectiv continuarea promovării de către ţara noastră a unei agende transatlantice pozitive, pe durata Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, a constituit o temă principală a discuţiilor care au avut loc luni între prim-ministrul Viorica Dăncilă şi Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei în cadrul Administraţiei SUA.

"În cadrul convorbirii, premierul Viorica Dăncilă a reafirmat atenţia specială pe care Guvernul României o acordă dezvoltării Parteneriatului Strategic cu SUA, ca pilon principal al politicii externe şi de securitate. În acelaşi timp, a subliniat intenţia de a intensifica cooperarea bilaterală pe toate dimensiunile Parteneriatului şi în special pe cea economică. Totodată, şeful Executivului a evidenţiat profilul particular al României, stat dedicat relaţiei de parteneriat cu Statele Unite ale Americii, precum şi proiectului european. În acest context, a arătat că România va continua să promoveze o agendă transatlantică pozitivă pe durata Preşedinţiei române a Consiliului UE, din dorinţa de a contribui la consolidarea acestei legături, pe care o consideră vitală atât pentru continentul european, cât şi pentru SUA", a precizat un comunicat al Guvernului.

Vezi și: Dăncilă: Va fi o nouă evaluare a miniştrilor