Dăncilă, întâlnire pentru problemele din cercetare

Bogdan Cotigă / 07 sep 2018 / 19:36
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a propus vineri, după ce a vizitat platforma nucleară Mioveni la Institutul de Cercetări Nucleare (RATEN ICN), organizarea unei întâlniri interministeriale pentru soluţionarea problemelor de finanţare a Programului de cercetare naţional şi a proiectului ALFRED.

'Prim-ministrul Viorica Dăncilă a apreciat activitatea desfăşurată de echipa de cercetători şi a propus organizarea unei întâlniri interministeriale la Guvern, cu implicarea factorilor de decizie, pentru soluţionarea dificultăţilor de finanţare atât a Programului de cercetare naţional, cât şi a proiectului ALFRED. De asemenea, premierul şi-a exprimat speranţa că RATEN ICN va fi desemnat de către Agenţia Internaţională de Energie Atomică de la Viena drept Centru Internaţional de Excelenţă bazat pe Reactori de Cercetare (ICERR), proces aflat în prezent în derulare', se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

În cursul vizitei, premierul s-a întâlnit cu conducerile Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), RATEN ICN şi cu membri ai Consiliului Ştiinţific. De asemenea, şeful Executivului a efectuat o vizită la instalaţiile de interes naţional care funcţionează pe această platformă: Reactorul de Cercetare TRIGA-ICN, Laboratorul de examinare post-iradiere (LEPI) şi Standul de Testare a maşinii de încărcat-descărcat combustibil (MID).