Dăncilă, întâlnire la Guvern. Trei subiecte fierbinți puse în discuție

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a dezvăluit în cadrul unei întâlniri informale care sunt prioritățiile pentru viitorul apropiat, dar și ce se va întâmpla în cazul ordonanței privind amnisitia și grațierea despre care se vorbește în spațiul public.

Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul unei discuții informale, că nu a fost inițiat un act normativ cu privire la amnistie și grațiere. Cât despre inițierea unei ordonanțe pe această temă, premierul a spus va semna doar după ce va avea punctul de vedere al ministrului Justiției, Tudorel Toader, și după o analiză riguroasă.

Citește și: Dragnea, dosar penal. Chirieac, despre răspunsul DNA: Asta înseamnă

Totodată premierul a declarat că își dorește ca până la data de 1 ianuarie 2019 să aibă un Guvern complet. În acest sens mâine, în cadrul CSAT urmează să aibă loc o discuție între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis cu privire la semnarea decretelor de revocare ale miniștrilor Lucian Șova și Paul Stănescu și numirea celor propuși pentru Ministerul Dezvoltării și cel al Transporoturilor.

Un alt subiect important pentru perioada imediat următoare și discutat astăzi la întâlnirea informală, este achiziționarea unei aeronave oficiale, în condițiile în care vizitele din perioada în care România deține președinția Consiliului Uniunii Europene sunt programate chiar și mai multe într-o singură zi.

Cu privire la Buger, Viorica Dăncilă a declarat că ar putea fi votat în prima ședință de Guvern din ianuarie, și trimis în Parlament. 

Citește și: Buget 2019. Dragnea a anunţat când va fi adoptat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel