Dăncilă: Guvernul va aproba cuantumul plăţilor directe din sectorul vegetal şi zootehnic

Guvernul va aproba cuantumul plăţilor directe din sectorul vegetal şi zootehnic, subvenţii care vor fi plătite agricultorilor începând cu 16 octombrie, a informat, miercuri, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Suntem în al treilea an consecutiv cu rezultate foarte bune din punct de vedere agricol. Deşi România a fost marcată de fenomene meteo extreme şi anul acesta s-au obţinut recolte semnificative la grâu, orz şi floarea-soarelui. Acordarea subvenţiilor la timp şi măsurile guvernamentale de sprijin pentru acest sector au avut un rol esenţial în obţinerea recoltelor agricole, care ne situează pe primele locuri în Uniunea Europeană. De la preluarea guvernării de către Partidul Social Democrat, agricultorii români au beneficiat de subvenţii de aproximativ 10,2 miliarde de euro, din care 8,9 miliarde de euro din fonduri europene. Continuăm în această direcţie şi în şedinţa de astăzi vom lua încă două decizii în sprijinul fermierilor: vom aproba cuantumul plăţilor directe din sectorul vegetal şi zootehnic, subvenţii care vor fi plătite agricultorilor începând cu 16 octombrie, pentru a-i sprijini în perioada de însămânţare a culturilor de toamnă; până la începutul lunii decembrie suntem pregătiţi să achităm fermierilor 1,4 miliarde de euro sub formă de avans", a declarat Dăncilă, în deschiderea şedinţei Guvernului.

Prim-ministrul a adăugat că, de asemenea, crescătorii de animale vor beneficia de sprijin.

"Pentru speciile ovine şi caprine aprobăm astăzi plăţile directe într-un cuantum de peste 64 milioane de euro. Totodată, completăm schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină, astfel încât să beneficieze de costuri mai mici ale lucrărilor agricole şi institutele care au ca activitate terasarea şi înregistrarea soiurilor. Asigurăm, de asemenea, finanţarea necesară prin majorarea fondurilor bugetare alocate în acest an subvenţiei la motorină, de la 580 de milioane de lei la peste 595 de milioane de lei, astfel încât să creştem numărul beneficiarilor", a completat Viorica Dăncilă.

Ea l-a felicitat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, "pentru aceste eforturi şi pentru rezultatele obţinute".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel