Dăncilă: Guvernul nu va emite nicio ordonanță pe justiție

Viorica-Dăncilă-Prim-ministrul-României
Viorica-Dăncilă-Prim-ministrul-României

În cadrul unei declarații de presă premierul Viorica Dăncilă a precizat că Guvernul nu va mai emite nicio ordonanță de urgență în legătură cu funcționarea sistemului judiciar.

”Am observat că în spațiul public sunt lansate din nou discuții despre modul în care ar trebui să acționeze sau să nu acționeze Guvernul în privința funcționării sistemului judiciar. Se recomandă executivului să emită de îndată un act normativ pentru ca după câteva fraze, în același text, să i se spună să nu dea ordonanțe de urgență. Mă uimește faptul că cei care susțineau că nu trebuie să mai fie adoptate ordonanțe de urgență în domeniul justiției și care au introdus acest aspect în referendumul din 26 mai sunt cei care îndeamnă guvernul să ia măsuri în regim de urgență.

Noi am înțeles votul de la referendum și așa cum am spus de nenumărate ori vom respecta opinia cetățenilor referitoare la faptul că Guvernul nu trebuie să mai emită ordonanțe de urgență în legătură cu funcționarea sistemului judiciar. Prin urmare, Guvernul României nu va emite nicio ordonanță de urgență legată de funcționarea justiției. Susțin ferm că orice modificare legislativă privind funcționarea sistemului judiciar trebuie să treacă printr-o dezbatere transparentă”, a precizat Viorica Dăncilă într-o declarație de presă. 

Vezi și: Dăncilă-Tăriceanu, discuții cruciale înainte de petrecerea PSD de marți seară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel