Dăncilă, dosar clasat. Nicolicea: Orban - infracțiune cu bună știință

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, vineri, că liderul PNL Ludovic Orban a comis o infracţiune cu bună ştiinţă când a făcut plângerea penală de înaltă trădare la adresa premierului, susţinând că acesta ar trebui să fie sancţionat. 

"Eu m-am mai exprimat în acest sens demult şi spuneam că este evident că nu poate să existe trădare deoarece, conform definiţiei acestei infracţiuni, trebuia să intre în legătură cu o putere străină în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea, indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului şi că, din această definiţie, era evident că acest lucru nu putea să existe", a precizat, pentru Agerpres, Nicolicea în legătură cu clasarea dosarului în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală împotriva premierului Dăncilă pentru înaltă trădare. 

'Ludovic Orban ar trebui sancţionat pentru că a indus în eroare organele judiciare'

"Asta s-ar încadra la infracţiune comisă de data aceasta de domnul Orban şi anume inducerea în eroare a organelor judiciare. Atunci când faci o sesizare penală cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală, în cazul nostru trădarea, de către o anumită persoană, în cazul nostru făcea referire la doamna premier, cunoscând că aceasta este nereală şi dacă citeşte cineva definiţia e evident  că e nereală, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă. Este articolul 268 - inducerea în eroare a organelor judiciare. Deci, domnul Orban, după părerea mea, a comis el însuşi o infracţiune cu bună ştiinţă, ştiind că ceea ce sesizează este nereal. A pus organele să lucreze, să cheltuie bani publici, ar trebui să fie sancţionat", a explicat social-democratul. 

DIICOT a clasat dosarul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare, în legătură cu memorandumul privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Potrivit unui comunicat al DIICOT, dosarul a fost închis deoarece faptele nu există. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel