Dăncilă, despre candidatura la prezidențiale: Ai obligaţia! Pentru mine este mai important...

Dăncilă
Dăncilă

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că ar putea candida la preşedinţie, având în vedere că până acum liderul partidului a fost şi candidatul la prezidenţiale, dar pentru acest lucru trebuia să fie o "locomotivă" pentru partid.

"Poate candidam, pentru că până acum preşedintele partidului a fost cel care întotdeauna candida la prezidenţiale, dar pentru asta trebuie să fie o locomotivă, trebuie să vezi că în opinia electoratului ai un procent de încredere foarte mare şi atunci ai obligaţia să-ţi duci partidul către un rezultat foarte bun. Dar atâta timp cât acest lucru încă nu există, pentru mine mai important decât persoana este partidul şi rezultatul pe care îl vom obţine", a afirmat Dăncilă duminică seară, la Antena 3.

"Am şi demarat sondaje de opinie"

Ea a spus că a demarat mai multe sondaje pentru a vedea pe cine susţin cetăţenii.

"Nu este important pe cine văd eu, important este pe cine susţin cetăţenii şi de aceea am şi demarat sondaje de opinie pentru cei care şi-au exprimat dorinţa de a candida. Dar în acest sondaje am pus şi o candidatură comună, pe domnul Tăriceanu, am pus şi un candidat din afară, fără a da numele, pentru că pentru noi ca partid este important să mergem cu cel sau cea care are cea mai mare susţinere din partea cetăţenilor. Este foarte greu dacă ai un procent legat de credibilitate foarte mic, de notorietate să poţi să scoţi de acolo un rezultat foarte bun, pentru că ştiţi foarte bine că la prezidenţiale contează şi partidul, şi modul în care ne organizăm şi modul în care ne implicăm în campania electorală, mai ales că Partidul Social Democrat este un partid foarte bine organizat, dar contează şi persoana. Este exact ca şi la primari, contează şi cine îi va reprezenta", a mai spus Dăncilă.

Dăncilă, profilul candidatului la prezidențiale

În opinia sa, profilul candidatului la prezidenţiale trebuie să fie acela al unui om cu echilibru, nu să caute în permanenţă scandal.

"Din punctul meu de vedere, contează în primul rând să vedem cum trebuie să fie profilul candidatului la prezidenţiale, să mai fie un om care în permanenţă să caute scandal, un om care să fie doar preşedintele unei părţi din cetăţenii acestei ţări sau un om cu echilibru, un om care să vrea consensul, o persoană care să fie un bun mediator, un om care efectiv să-i reprezinte pe toţi şi cred că la profilul candidatului trebuie să mergem către persoană. Oricum, în perioada următoare vom face mai multe sondaje, vom vedea care sunt cei doi care se plasează pe primele locuri, dacă au un procent cât de cât care să le permită să candideze, mai introducem şi alte persoane, astfel încât la final să mergem cu persoana care este susţinută de electorat", a precizat liderul PSD.

PSD, într-o perioadă dificilă

Potrivit lui Dăncilă, PSD este într-o perioadă dificilă şi nu trebuie să facă nicio greşeală.

"Plecăm de la o perioadă dificilă şi toţi conştientizăm acest lucru, un rezultat mic la europarlamentare, 22% este un rezultat mic, o situaţie în care preşedintele partidului a fost arestat. Pentru noi acum este foarte important fiecare pas, trebuie să facem nu paşi mici, pentru că timpul nu ne permite, să facem paşi mari, dar să fim foarte atenţi să nu greşim, să nu mergem niciun pic într-o direcţie greşită. Trebuie să ne recâştigăm credibilitatea, iar câştigarea credibilităţii partidului trebuie să fie reflectată în rezultatul de la alegerile prezidenţiale", a mai spus Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel