EXCLUSIV  Dăncilă, decizii controversate. Borza NU i-a dat notă de trecere premierului

Ședință Guvern, 24 mai. Acte normative. Mișcarea lui Dragnea
Ședință Guvern, 24 mai. Acte normative. Mișcarea lui Dragnea

Deputatul independent Remus Borza a discutat la DC News despre măsurile luate de premierul Viorica Dăncilă, dar și despre întrevederea cu Klemm.

Deputatul intependent a analizat trei acțiuni ale premierului Viorica Dăncilă, acțiuni pe care le-a și notat.

Astfel, o decizie total neinspirată a premierului a fost menținerea lui Darius Vâlcov în Guvern, după ce acesta a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru fapte de corupție. Pentru încăpățânarea de a-l menține în funcția de consilier, Borza a notat-o cu 1 pe Viorica Dăncilă. Acesta a precizat că acțiunea decredibilizează întregul efort al Guvernului iar prejudiciul de imagine pe plan extern este ireparabil.

Tot nota 1 a primit și decizia de a-l chema în țară pe ministrul Tudorel Toader, în contextul scandalului înregistrărilor din DNA. Mai ales că decizia vine imediat după ce luna trecută premierul Japoniei a efectuat o vizită istorică la București, prima în ultimii 100 de ani, iar în contextul demisie premierului Tudose, nu a avut cine să-l primească la Palatul Victoria.

Astfel, arată Remus Borza, Tudorel Toader, revenit în țară la solicitarea premierului, nici nu a reușit să se întâlnească cu omologul său japonez, dar a decis și amânarea deciziei în ceea ce privește revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Acesta a precizat că vizita ministrului în Japonia a fost periclitată de chemarea în țară. Remus Borza a arătat că Tudorel Toader ar fi putut să comunice o decizie în scandalul din interiorul DNA, și din afara țării.

Totodată, Remus Borza a vorbit la DC News și despre întrevederea pe care premierul Dăncilă a avut-o cu ambasadorul Hans Klemm. Aceasta a fost notată cu 10 de către deputat.

Întrevederea cu ambasadorul Klemm

„La începutul săptămânii a avut o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm. Cea mai bună apărare e atacul”, a precizat Remus Borza. El a salutat atitudinea premierului Dăncilă care în timpul întrevederii și-a arătat îngrijorarea în ceea ce privește căderea indicelui Dow Jones, fapt ce afectează și România.

Totodată, Remus Borza a salutat poziția premierului care și-a arătat îngrijorarea și în ceea ce privește acordarea vizelor pentru români, în condițiile în care România investește miliarde de euro.

„Noi suntem partenerul de suflet al Statelor Unite. Am dat cu încredințare directă niște miliarde de euro, pentru achiziție tehnică militară și am cedat rezervele de gaze de pe platoul continental al Mării Negre evaluate la 30-50 de miliarde de euro”, a mai precizat deputatul.

[citeste si]

Remus Borza a concluzionat că i-a plăcut poziția premierului Dăncilă în întrevederea avută cu ambasadorul Klemm, întrucât „până la urmă ne-am făcut luntre și punte în relația cu Statele Unite fără să primim nimic la schimb”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel