Birchall, la Cotroceni. Dăncilă: Dacă a făcut acest lucru, e foarte grav

Ana Birchall ar fi în aceste moment la Palatul Cotroceni. 

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată de presă despre prezența Anei Birchall, în aceste momente, la Palatul Cotroceni, după decizia din CExN al PSD, în care s-a decis înlocuirea sa de la conducerea Ministerului Justiției cu judecătoarea Dana Gârbovan. 

”Nu știu - n.r. despre prezența Anei Birchall la Cotroceni, dar, dacă a făcut acest lucru, e foarte grav. E membru PSD și problemele le rezolvăm în partid. I-am explicat că vreau să fac această nominalizare la Ministerul Justiției pentriu că vreau pe cineva din rândul magistraților, care nu e înregimentat politic” a declarat Viorica Dăncilă, după CExN al PSD.  

”Am avut o discuție în care i-am mulțumit pentru activitatea depusă” a mai precizat premierul, întrebat dacă a avut o discuție cu Ana Birchall înainte de ședința PSD. 

Ce-i reproșează lui Birchall

Întrebată ce-i reproșează Anei Birchall, Viorica Dăncilă a răspuns că ”nu aș pleca de la aprecieri sau reproșuri”, adăugând că ”vreau ca la Ministerul Justiției să fie cineva care cunoaște foarte bine modul în care lucrează magistrații, cineva independent, care a lucrat alături de magistrați, nu mai vreau pe cine înregimentat politic”. 

”Nu i-am reproșat absolut nimic doamnei Birchall, i-am spus de ce vreau ca la acest minister să vină doamna Dana Gârbovan” a subliniat Viorica Dăncilă. 

Premierul a explicat, întrebat fiind, că nu are legătură plecarea Anei Birchall de la Justiție cu faptul că a susținut desființarea SIIJ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel