Dăncilă, chemată la DNA, conform unor site-uri - update REACȚIE OFICIALĂ

Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES
Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES

Viorica Dăncilă ar fi fost chemată, vineri, la DNA, potrivit stiripesurse.ro.   

Direcția Națională Anticorupție (DNA) o va chema, vineri, pe Viorica Dăncilă la audieri, a titrat stiripesurse.ro, în urma unei plângeri depuse de Tudor Iacov. Plângerea îl vizează și pe tenismenul și afaceristul Ion Țiriac.

Conform sursei citate, reclamantul acuză faptul că s-au cerut şi aprobat prea mulţi bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru plata taxei anuale a turneului BRD Bucharest Open, competiţie organizată de Federația Română de Tenis, al cărei președinte e Ion Țiriac.

Potrivit surselor DCNews, nimic oficial nu a fost comunicat candidatului PSD din partea procurorilor. Deci, în acest moment, nu există o citație pe numele Vioricăi Dăncilă sau a marelui tenismen.

Contactat de România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a spus că nu se așteaptă să se și confirme oficial, deoarece, spre deosebire de perioada în care Direcția Națională Anticorupție a fost condusă de Laura Codruța Kovesi, actualul DNA nu s-a implicat în politică.

În acest context, amintim ce a spus, pe 30 octombrie, Călin Nistor, prezent la o dezbatere cu privire la investigarea fraudelor cu fonduri europene, după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă Dan Barna are vreo calitate într-un dosar al DNA şi dacă dosarul care îl vizează pe liderul USR a fost mutat la DNA Alba Iulia: „Ca să discutăm despre un dosar care poartă numele unei persoane trebuie ca acea persoană să dobândească calitatea de suspect sau inculpat. Vă pot spune că persoana respectivă nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar al DNA (...) Nu am mutat niciun dosar la serviciul teritorial Alba", răspunsese atunci Nistor.

Update: DNA, mesaj oficial


DNA a anunțat că Viorica Dăncilă, candidat la prezidențiale, nu va fi citată pentru audiere. „În referire la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE", a transmis DNA, joi după-amiază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel