Dăncilă a vorbit cu Iohannis despre portofoliul de comisar. Ce spune despre candidatura sa

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a declarat vineri că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre portofoliul de comisar european, susținând că persoana desemnată trebuie aleasă cu atenție pentru că în trecut au fost comisari români care nu prea au ajutat țara.

"Ne vom lupta până în ultima clipă pentru a obține un portofoliu important la Bruxelles. Așteptăm să fie votat președintele CE, până atunci nu pot decât să discut cu colegii mei. Trebuie să fim atenți și pe cine trimitem la Bruxelles. E adevărat trebuie să aibă o abordare imparțială, dar totuși trebuie să facă ceva pentru România. Din păcate, nu am văzut cum au ajutat România comisarii pe care noi i-am trimis la Bruxelles", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul face referire la Dacian Cioloș care a deținut funcția de comisar pe Agricultură și la Corina Crețu, care a fost comisar pentru Politici Regionale.

Întrebată dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis pe tema comisarului european, premierul a afirmat: "Da, am discutat cu președintele României referitor la propunerea de comisar și l-am rugat să avem o abordare comună în ceea ce privește portofoliul. Având în vedere că președintele reprezintă românia în Consiliul European trebuie să fie susținere acolo, iar eu să vorbesc cu președintele CE", scrie Mediafax.

Dăncilă a negat că ea ar fi o variantă pentru acest post, așa cum s-a vehiculat. "Nu aș avea cum să candidez nu mi-aș lăsa colegii și să plec, exclus acest lucru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel