Dana Chera, cu ochii în lacrimi după ce a auzit în direct la Antena 3

Danei Chera i s-au umplut ochii de lacrimi în direct, la Antena 3, în emisiunea "Adevăruri de viață".

Ea a avut-o invitată pe jurnalista Roxana Iliescu care a povestit prin ce violențe a trecut atât în copilărie, văzându-și mama lovită, cât și în viața ei ca adult.

"Am luat o palmă. Palma aceea, însă, a făcut cât toate episoadele din coșmarurile mele. Din acea palmă am văzut colțul mesei la o distanță foarte mică, aproape de tâmplă. Puteam să mor. Evident că am urlat, motiv pentru care copilul meu mai mare s-a trezit și am văzut în ochii ei aceeași groază pe care am trăit-o eu în copilărie. (...) M-am simțit atât de umilită...", a povestit Roxana Iliescu, cu o voce tremurândă, la Antena 3. În acel moment, Danei Chera i s-au umplut ochii de lacrimi.

Coșmarul unei copilării trăite în violență

"În sufletul meu, de la 6 ani până la 35, când am încheiat primul capitol de violență, eu am avut un coșmar. În coșmarul acesta era mama, tata și foarte multă violență. Nu pot să zic exact ce a făcut tata, dar mie mi-a traumatizat sufletul de copil. Atunci aveam impresia că în orice clipă mama putea muri. Iar faptul că tata o putea omorî pe mama, era sfârșitul Universului meu. Mama a avut tăria să plece. Nu a ajutat-o legea nici atunci. Ea a încercat să apeleze la autorități, dar nu a fost lăsată. Nu am avut curajul să întreb exact ce s-a întâmplat pentru că rana mamei e încă acolo", a mai spus Roxana Iliescu la Antena 3.

[citeste si]

Violența domestică este o problemă socială gravă care afectează atât viața victimei, cât și a celorlalți membri ai familiei. La fiecare 30 de secunde, o româncă este ţinta violenţei domestice, arată statisticile.

Mandatul de restricție este singurul instrument pe care victima îl are în legislația românească din acest moment, dar până la obținerea și respectarea lui este cale lungă. Durează aproximativ 72 de ore pentru ca ordinul să fie emis, însă ca acest lucru să fie posibil, femeile au nevoie de probe audio, video, de martori, dar și de un certificat medico-legal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel