DAN VOICULESCU, CONDAMNAT. Cozmin Gușă susține că ceva se schimbă. Vine o altă lume

Analistul politic Cozmin Gușă consideră că verdictul judecătorilor Curții de Apel București în dosarul "Telepatia" schimbă mult datele de discuţie a jocurilor în acest moment în România, pentru că rămâne un semn de întrebare: "cine va exercita puterea în locul celor care acum nu mai pot să exercite puterea".

Citește și Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul "Telepatia"

DAN VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 ANI DE ÎNCHISOARE. "E un moment unghiular care de-abia de-acum înainte va începe să fie analizat în complexitatea lui. Dan Voiculescu reprezintă un personaj colectiv, o grupare care a deţinut şi deţine încă putere în România, care au fost puternici şi activi, într-un mod informal, înainte de 1989. Acest eveniment schimbă mult datele de discuţie a jocurilor în acest moment în România. Eu simt un regret. Dan Voiculescu este un om cu care am lucrat vreo 3 ani din viaţa mea, nu am ce să îi reproşez, a fost o colaborare stabilită conform normelor de la început. În ciuda unor frecuşuri pe care le-am avut în ultima vreme, cred că trebuie să rămânem oameni, să ne uităm la omul Dan Voiculescu şi la modul în care el acceptă această decizie şi se duce într-un loc unde se poartă o viaţă diferită, o viață asocială, un loc în care nu mai ai voie să te exprimi ca perspană, ci ca individ", a comentat Cozmin Guşă în legătură cu condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul "Telepatia".

Se schimbă jocurile politice

DAN VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 ANI DE ÎNCHISOARE. În opinia analistului politic, condamnarea lui Dan Voiculescu este un semnal că "vine o altă lume, însă un mare semn de întrebare rămâne.

"S-au întâmplat atâtea lucruri, în ultima vreme, cu oameni importanţi care au guvernat sistemul de putere din România, formal sau informal. Mă refer la cel puţin trei, Vântu, Năstase şi Voiculescu. Concluzia de analist la rece pe care putem să o exprimăm acum este că se schimbă ceva, vine o altă lume. Aceşti oameni, cu sistemul lor de putere, care acum sunt într-un loc unde nu mai pot să exercite un sistem de putere, trebuie să fie înlocuiţi. Pentru cei curioși, din acest moment, va începe un proces de observaţie şi reflecţie asupra a ceea se va întâmpla şi cine îi va înlocui pe aceşti oameni excluși din viața publică în jocul de putere din România. În rest, nu avem ce să comentăm. E un activ al statului, viitorul va decide dacă procurorii și judecătorii au judecat bine, dar rămâne acest semn de întrebare menționat mai devreme: cine va exercita puterea în locul celor care acum nu mai pot să exercite puterea, dar au avut aceste atribuții fie direct, fie prin intermediari", a mai spus Guşă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel