Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a dat startul campaniei de curățenie

Primarul Dan Tudorache a dat startul curăţeniei de primăvară în cadrul unui comandament care a avut loc, sâmbătă,  în Cartierul Aviaţiei din Sectorul 1 al Capitalei. 

Operatorii Companiei Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare din Sectorul 1, au început în acest cartier operaţiunea de curăţare a rigolelor, a trotuarelor şi a grădinilor din jurul blocurilor.

"Am dorit să mă asigur că fiecare departament implicat în salubrizare ştie ce are de făcut pentru ca operaţiunea de curăţenie de primăvară să fie eficientă şi să decurgă în cele mai bune condiţii. Îmi doresc un oraş curat şi mi-am propus ca Sectorul de Verde să devină zona administrativă cea mai prietenoasă cu mediul din Capitală", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Timp de o lună, 1.400 de operatori de teren vor salubriza toate cele 1.125 de artere din Sectorul 1. Pentru curățenia de primăvară se vor folosi peste 150 de utilaje: autogunoiere, unimoguri, autoutilitare, perii, basculante, portcontainere, cisterne cu pompe de înaltă presiune, încărcătoare frontale, abrollkippere, multicaruri etc.

Tot în cadrul curățeniei de primăvară, Romprest va salubriza toate recipientele de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de igienizat şi soluţii ecologice. Astfel vor fi curăţate peste 14.000 de coşuri stradale (amplasate pe stâlpi) și aproximativ 2.000 de recipiente de colectare selectivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel