Dan Tudorache: Camere video pentru descurajarea depozitării ilegale a deșeurilor pe domeniul public al Sectorului 1

Camere video în zonele vulnerabile, cu scopul descurajării depozitării nelegale a deșeurilor
Camere video în zonele vulnerabile, cu scopul descurajării depozitării nelegale a deșeurilor

Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală, a demarat o amplă acțiune pentru combaterea depozitării ilegale a deșeurilor pe domeniul public al acestei zone administrative. 

În urma sesizărilor frecvente referitoare la încălcarea normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, în anumite locații de pe raza Sectorului 1, polițiștii locali au început montarea de camere video în zonele vulnerabile, cu scopul descurajării depozitării nelegale a deșeurilor și sancționării celor care practică asemenea activități ilegale.

Până la sfârșitul anului, vor fi montate aproximativ 200 de camere de supraveghere, însă numărul exact al acestora va fi stabilit după aprobarea proiectului de buget aferent. Camerele vor fi montate în zonele predispuse depozitării ilegale a deșeurilor: Străulești, Grivița, Băneasa, Bucureștii Noi, Șos. București-Ploiești, Șos. Odăi etc. Lista se va completa în funcție de sesizările primite din partea cetățenilor cu privire la depozitarea nelegală a deșeurilor. Pentru fiecare zonă sesizată se vor efectua studii tehnice în vederea găsirii soluțiilor pentru punerea în funcțiune a camerelor de supraveghere. Prima cameră video amplasată în acest scop este deja funcțională la intersecția dintre str. Constantin Godeanu și str. Acetilenei, unde au fost surprinși cetățeni care descărcau deșeuri din autovehicule proprietate personală.

Vezi și: Dan Tudorache, Sectorul 1: Mii de elevi vor beneficia gratuit, în viitorul an școlar, de o masă caldă

Polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale, iar angajații Serviciului Monitorizare, Documentare și Analiza Informației lucrează la un sistem de alertare, care să permită echipajelor din teren o intervenție promptă.

Nerespectarea prevederilor normelor impuse de HCGMB nr. 120/2010 de către persoanele fizice și juridice constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 200-5000 lei.

"Cheltuim sume importante din banii cetățenilor ca să facem curățenie în cel mai mare sector din București. Dar ca să fim eficienți și să avem un sector curat, trebuie să combatem practicile celor care nu înțeleg că orașul este doar o prelungire a propriei locuințe, pe care trebuie să-l îngrijească și să-l păstreze curat. De aceea, Poliția Locală a demarat un program de monitorizare video a <>, unde știm că se întâmplă frecvent astfel de lucruri. Sancțiunile contravenționale pe care le vom aplica vor fi pe măsura investițiilor pe care le facem în curățenie, bineînțeles în limita prevăzută de legislația în vigoare", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Cetățenii Sectorului 1 pot sesiza depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public trimițând un e-mail pe adresa: [email protected] sau sunând la numărul de telefon 021/9540, apelabil 24 de ore din 24.

Informații Utile:

În prezent pe raza Sectorului 1 sunt montate 376 camere de supraveghere care monitorizează cu precădere zonele aglomerate. Pentru prevenirea faptelor antisociale, estimăm că în următorii patru ani numărul camerelor de supraveghere a domeniului public va ajunge la aproximativ 1.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel