Urmărește emisiunea live


Dan Tudorache: Bazine semiolimpice de înot, la două unităţi de învăţământ din Sectorul 1

Copiii din Sectorul 1 vor beneficia de două bazine de înot ultramoderne, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru practicarea acestui sport. 

Cele două bazine semiolimpice vor fi amenajate la Școala Gimnazială nr. 178 (strada Dridu nr. 2) și la Școala Gimnazială "Sfântul Nicolae" (Strada Lainici nr. 4-8) din Sectorul 1 al Capitalei.

Bazinele de înot vor fi acoperite și vor avea o adâncime variabilă între 1,20 şi 2,00 m şi o dimensiune de 25,0 m x 12,5 m. Fiecare bazin va fi prevăzut cu 5 culoare de 2,5 m lăţime şi cu blocstarturi.

Acestea vor beneficia de toate facilitățile necesare practicării înotului în cele mai bune condiții: grupuri sanitare, dușuri, saună, stație de tratare și pompare apă, centrală termică, stație filtrare apă, punct de prim ajutor, oficii și locuri de parcare.

Macheta unuia dintre bazinele de înot

"Ca fost sportiv de performanță, știu cât este de importantă practicarea sportului încă de la vârste fragede. De aceea, încă de la preluarea mandatului, am considerat că investițiile în infrastructura sportivă sunt esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor noștri. Prin amenajarea celor două bazine, la standarde internaționale, elevii vor putea practica înotul în condiții de siguranță, beneficiind de cele mai importante facilități în domeniu", a declarat primarul sectorului 1, Dan Tudorache.

În cursul lunii noiembrie 2019 au fost semnate deja contractele de proiectare și execuție a lucrărilor. Obiectivele de investiții, construite în parteneriat cu Compania Națională de Investiții, au ca termen de finalizare 12 luni din momentul demarării tuturor procedurilor legale premergătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel