Strategul PSD îl apără pe Lucian Isar, după atacul lui Dan Suciu: Să dai în cine nimerește...

Lucian Isar
Lucian Isar

După atacul lui Dan Suciu la Lucian Isar, Cristian Socol, strategul economic al PSD, subliniază că Lucian Isar are o experiență mult mai mare decât cel care l-a atacat, folosind acuzațiile în loc de argumente. 

”Să dai în cine se nimerește, fără noimă. Se răspunde unei solicitări printr-o acuză:

"Îi asigurăm pe cei care au făcut postarea că BNR este, desigur, foarte preocupată de cei care au credite, dar este la fel de preocupată și de cei 10 milioane de cetățeni care au depozite în bănci. Ca dovadă, dobânda de politică monetară este de 2,5 %, ca în SUA, și nu am mai schimbat-o de mai bine de jumătate de an. Analiștii fără nume, care văd leul la 2 lei și dobânda tot la 2%, se vede că nu au lucrat niciodată cu piața și mai ales cu piețele internaționale, de vreme ce fac asemenea recomandări", a declarat Dan Suciu pentru G4Media.ro.

În fapt, analistul economic care a afirmat că euro poate fi dus mai jos are o experiență mult mai mare decât cel care a dat răspunsul. Analistul economic a lucrat cu piața și cu piețele internaționale. Da, chiar o lungă perioadă de timp. Dar sigur, să dăm cu noroi în toată lumea, că ține loc de argumente și explicații clare, temeinice.” a scris strategul PSD Cristian Socol, pe Facebook, adăugând declarația făcută de Lucian Isar, cel atacat de Dan Suciu. 

Iată declarația completă a lui Lucian Isar, cel la care a făcut referire Dan Suciu: 

"În relitate, nu ar fi un prag important dacă nu ar exista amenințarea lui Isărescu făcută acum două zile potrivit căreia piesele au fost agitate de când a fost chemat la comisie de senatorul Zamfir. Desigur, cursul rezultă că nu are nicio legătură nici cu fundamentele economiei și mai ales, nu are nicio legătură cu Ordonanța 114. Este același șantaj pe care l-a practicat în septembrie 2017 când timp de două săptămâni nu s-a prezentat la comisia senatorială și a explodat ROBOR-ul. Nu este nimic în realitate problematic cu economia României, doar că domnul Isărescu este chemat la comisie pe 29 ianuarie și face tot posibilul pentru a pune presiune pe politicieni, prin presiunea populației, pentru a nu se duce la această comisie. După cum citiți pe site-ul BNR, domnul Isărescu se laudă în scris pe site-ul BNR că cursul euro-leu este un curs administrat, controlat, ceea ce înseamnă că BNR-ul poate să ducă în câteva minute cursul euro-leu de lala cinci sau la patru, după cum dorește. Rezerva actuală de peste 30 de miliarde de euro a statului român, administrată de Banca Națională este de câteva ori mai mare decât toată masa monetară în circulație. Astfel spus, poate să inunde piața și să ducă cursul în 2 lei pe euro, poimâine, nu este o problemă", a declarat Lucian Isar la Antena 3.

Vezi și: ANM, prognoza meteo. Vremea pe o lună: Temperaturi ridicate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel