Dan Nica: Ce se află în spatele candidaturii lui Kovesi la șefia Parchetului European

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Negocieri între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene pentru șefia Parchetului European vor avea loc în curând. Europarlamentarul Dan Nica a explicat, sâmbătă, la Antena 3, ce înseamnă aceste negocieri. 

„Negocierile înseamnă că se întâlnesc la aceeași masă reprezentanții Parlamentului și al Consiliului și trebuie să cadă de comun acord care este soluția pe care o găsesc împreună. Din păcate, în Parlamentul European, asumarea explicită de către Germania candidaturii doamnei Kovesi și a PPE, lucru care l-au făcut și astăzi, prin domnul Weber, au indus ideea de politizare excesivă a acestei funcții. Există un sentiment care este general împărtășit, și anume că procurorul general european nu ar fi trebuit să fie o politizare excesivă", a spus acesta la Antena 3.

De asemenea, europarlamentarul a dezvăluit care este adevărata miză a PPE: „Pentru cei de acasă, important este că miza este mai puțin pentru procurorul general european, ci cine va candida la președinție. (...) De fapt, miza PPE și a celor care o susțin este aceea de a avea un candidat de pe funcția de procuror general european și să aibă mai multe șanse să fie aleasă președinte în România".

VEZI ȘI: EXCLUSIV Hilde Brandl, primele declarații după ce numele ei nu a apărut pe lista PNL pentru europarlamentare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel