Dan Barna: Trebuie candidat unic la locale. Care este propunerea USR

Dan Barna
Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, sâmbătă, că formațiunea sa dorește organizarea alegerilor primare pentru locale, „proces prin care bucureștenii își vor exprima opțiunea pentru candidatul care ar vrea să fie primar", Nicușor Dan putând fi candidatul unic al Opoziției.

„Am discutat foarte mult despre alegerile primare, despre acel tur întâi al societății civile, care poate fi realizat și prin care ne putem asigura că vom avea candidatul cu cele mai bune șanse. Am avut invitat un coleg de la Budapesta, un coleg de democrație europeană, care ne-a prezentat cum au funcționat aceste alegeri primare în Budapesta și cum a fost posibil să se obțină o victorie în fața Fidesz și a candidatului Fidesz", a afirmat președintele USR, Dan Barna, sâmbătă, în urma ședinței Comitetului politic al partidului, scrie Mediafax. 

Dan Barna a explicat că vor fi așezate corturi, în mai multe zone ale orașului, timp de mai multe zile, iar bucureștenii vor putea „să-și exprime opțiunea".

Dan Barna, invitație pentru bucureșteni


El a mai spus că trebuie „să ieșim din logica 'hai, ridică-te dumneata ca să mă așez eu'. „Este un proces și o să detaliez cum se-ntâmplă aceste alegeri primare. E un proces prin care cetățenii Bucureștiului vor fi invitați să-și exprime opțiunea pentru candidatul care ar vrea să fie primarul Bucureștiului. Exact așa s-a întâmplat și în Budapesta și în felul acesta, a fost ales candidatul Opoziției unite, au fost cinci sau șase partide care au propus candidați, budapestanii și bucureștenii vor avea ocazia, în corturi așezate în diverse părți ale orașului, ca timp de câteva zile, o săptămână, să-și exprime această opțiune, și-n măsura în care va fi un număr relevant de voturi, va fi o foarte validă și puternică legitimare a unui candidat comun. În felul acesta, toate partidele care vor să participe la cursa pentru nominalizarea primarului Bucureștiului vor avea coazia să-și prezinte candidatul, va fi foarte legitim și firesc ca acela dintre candidați care are cea mai mare susținere a bucureștenilor, să fie asumat de către celelalte partide și să ieșim din această logică a negocierilor, din care fiecare spune 'hai, ridică-te dumneata ca să mă așez eu', negocieri foarte dificile", a explicat Barna.

Nicușor Dan, invitat de Dan Barna să se înscrie în USR


Dan Barna a afirmat că Nicușor Dan a fost invitat să se înscrie în USR și „pentru că în felul acesta, eu consider că USR și întregul mesaj de a construi un mesaj credibil ar fi mai puternic", însă acesta nu a dat curs invitației, motivând că „deocamdată este în logica de candidat independent".

„Este unul dintre candidații pe care noi îi considerăm viabili și cu șanse să poată fi candidatul unic al Opoziției, în ceea ce înseamnă lupta pentru București și pentru câștigarea Bucureștiului de la Gabriela Firea", a completat Barna despre Nicușor Dan.

„Vom adopta, după pauză, un regulament prin care USR va putea susține candidați independenți pentru a putea simplifica pașii procedurali pentru aceste primare, pe care sper să le putem organiza în cadrul alianței USR-PLUS și poate cu alți candidați din București", a conchis liderul USR, la finalul conferinței de presă.

Sâmbătă, a avut loc o ședință a Comitetului Politic al USR, în cadrul căreia s-a dezbătut regulamentul privind candidaturile interne pentru alegeri locale pentru non-membri si candidați independenți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel