Dan Barna, referitor la Comisia de anchetare a alegerilor: E ridicol şi subiect de glume

Dan Barna
Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră 'ridicol şi subiect de glume' faptul că PSD doreşte înfiinţarea unei comisii de anchetare a 'fraudelor' de la alegerile europarlamentare, arătând că mai curând ar putea exista un interes al partidului de guvernământ, care 'înţelege' că prin votul electronic e mult mai greu să facă 'matrapazlâcuri'. 

'Mai ridicol decât să spui că 'ştiţi, alegerile pe care noi le-am organizat cu ordinele noastre, cu mânuţele noastre, ştiţi, alegerile acelea, vrem să facem o comisie să vedem dacă nu cumva ne-am autofurat căciula'. Pare un banc din zona mărfii Bulă - Păcală. Probabil PSD, fiind obişnuiţi ani de zile să facă matrapazlâcuri în alegeri, acum au început sau se gândesc să conteste propriile lor alegeri. Este la limita ilarului', a spus Dan Barna luni, într-o emisiune la Digi 24.

Preşedintele USR a adăugat că 'dincolo de faptul că e caraghios, ridicol şi subiect de glume, ar putea să existe (...) o intenţie sau un scop' prin înfiinţarea comisiei de anchetă, susţinând că 'PSD a înţeles că în momentul în care se foloseşte votul electronic (...) e mult mai greu să te mai înţelegi cu doi primari de-ai tăi dintr-un judeţ care să-ţi pună în loc de un 78, 378 (voturi - n.r.) sau să-ţi mai completeze puţin cifrele'. 'Am făcut propunerea, după o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare PSD-ALDE, de constituire a unei comisii speciale comune de anchetă Cameră - Senat, pentru a analiza aceste acuzaţii care au apărut de fraudă la alegerile pentru Parlamentul European de pe 26 mai', a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după şedinţa de luni a Birourilor permanente reunite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel