Dan Barna, reacţie după publicarea raportului GRECO: Nota doi!

Dan Barna - Dacian Ciolos
Dan Barna - Dacian Ciolos

Liderul USR, Dan Barna, a reacţionat după publicarea raportului GRECo şi a anunţat că aşteaptă ca guvernul să ia act de solicitările experţilor internaţionali. 

"Autoritățile de la București tocmai au primit nota doi de la GRECO după ce România a implementat o singură recomandare din cele cinci formulate de experții GRECO în raportul ad-hoc de anul trecut.

Ca urmare a publicării raportului GRECO - sub presiune publică, nu pentru că actualul Guvern ar da doi bani pe transparență -, întreaga Românie a putut vedea, încă o dată, ce cred experții europeni despre așa-zisa reformă a sistemului judiciar făcută de PSD și ALDE, care a avut ca scop doar blocarea luptei împotriva corupției și destructurarea sistemului în ansamblu. Negru pe alb, Secția specială, înființată la comanda lui Liviu Dragnea pentru a-i intimida și șantaja pe magistrați, pentru a bloca anchete penale și pentru a-i scăpa pe unii corupți de închisoare prin retragerea apelurilor, este catalogată drept o anomalie a sistemului și se arată că trebuie să fie urgent desființată.

USR a depus, acum două săptămâni, un nou proiect de lege pentru desființarea Secției speciale, după ce proiectul depus anterior a fost respins de Parlament, prin votul majorității la putere, în luna martie. Solicităm din nou PSD, ALDE și UDMR să accepte desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților", a scris Barna pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel